CHP Genel Başkan Yardımcısı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesi’ni ziyaret etti.

Kıbrıs Barış Harekatı Gazisi olduğunu belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Cengiz, “Biz orada 498 tane şehit verdik, 70 tane mücahit, 250 sivil halk öldü.
Diğer gazilerle bizim aramızda ayrım var; onların çocukları işe alınıyor, ÖTV’siz araba ve faizsiz kredi veriliyor. Bunların bize de yapılmasını bekliyoruz” diyerek  iktidara seslendi.

“DİĞER GAZİLERLE BİZİM ARAMIZDA AYRIM VAR”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Cengiz, ziyarette yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullandı:

*Bizim bazı sorunlarımız var onları gündeme getirmek istiyoruz; biz muharip gazileriyiz, Kıbrıs Barış Harekâtı’na katıldık. Akdeniz, Ege Denizi, Mavi Marmara Kıbrıs’ın etrafını, çevresini biz aldık. Ama bakıyoruz sanki hiçbir şey yapmamışız gibi bizi hiç güncellemiyorlar.

*Biz orada 498 tane şehit verdik, 70 tane mücahit, 250 sivil halk öldü. Diğer gazilerle bizim aramızda ayrım var; onların çocukları işe alınıyor, ÖTV’siz araba ve faizsiz kredi veriliyor. Bunların bize de yapılmasını bekliyoruz.

*Kıbrıs’ta bir okula 100 kişiyi toplamışlar, okulu yakacaklardı. Kıbrıs Cumhurbaşkanımız Malatya’ya gelmişti, bu konu orada da konuşuldu. Biz o okulu sabahki çatışmada aldık.

*Sabahleyin okulu boşalttık 100 kişi çıktı. Kıbrıs Cumhurbaşkanımız, “7 yaşındaydım beni siz kurtardınız. Bizim şeylerimiz çok ama bir şey yapmamışız gibi haklarımız verilmiyor.

“GAZİLER VE ŞEHİTLER ARASINDA AYRIM YAPMAK DEVLETE YAKIŞMAZ”

Gaziler ve şehitler arasında ayrım yapmanın devlete yakışmadığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, şöyle konuştu:

*En yaralayıcısı da bu; siz olmasaydınız Kıbrıs’ta o çıkartma olmasaydı çok büyük katliamlar yaşanacaktı. Sizlerin sayesinde bu katliam önlendi. Tekrar buradan hem o çıkartmanın kahramanı Kıbrıs Fatihi rahmetli Bülent Ecevit’i yine iktidar ortağı Necmettin Erbakan’ı rahmetle analım.

*Şehit olanları rahmetle anarken, yaşayanlara da Allah’tan uzun ömürler diliyorum. Türkiye bugün hala Akdeniz’de varlığını her şeye rağmen koruyabiliyorsa sizlerin, Kıbrıs Barış Harekâtı sayesinde. Türkiye hala bugün Akdeniz’de egemenliğini koruyabiliyorsa sizlerin sayesindedir. Bunu herkesin bilmesi gerekiyor.

*Sizde söylediniz; maalesef hem maaş anlamında ayrımcılığa uğruyorsunuz en düşük emekli maaşı 3 bin 500 lira sizin aldığınız maaş 2 bin 200 lira. Hiçbir haktan faydalanamıyorsunuz. Diğer gazilerin, şehitlerin haklarından hiç faydalanamıyorsunuz.

*Çocuklarınız işe giremiyor. ÖTV’siz araç alamıyorsunuz ve maaşlarınızda çok düşük. Şunu söyleyelim buradan ifade edelim; iktidara geldiğimiz zaman nasıl ki söz verdiğimiz her şeyi ya yapıyoruz ya yaptırıyoruz, bilin ki muharip gazilerinde problemlerini çözeceğiz. Şehit ve gazi ayrımına son vereceğiz.

“BİZ BU MESELEYİ ÇÖZECEĞİZ”

‘15 Temmuz gazisi ayrı, Güney Doğu’daki gazi ayrı, muharip gazi ayrı bu doğru bir şey değil’ diyen Ağbaba, şu ifadeleri kullandı:

*Gazilerimizin hepsi birdir. Bunlar arasındaki ayrıma da son vereceğimizi söylemek istiyoruz. Nasıl ki 3600 ek gösterge verildi, KYK borçlarının faizleri silindi, emekliye iki maaş ikramiye verildiyse, asgari ücret bu seviyeye geldiyse, taşerona kadro verildiyse, hepsi Cumhuriyet Halk Partisi’nin sayesinde. O ilk olarak gündeme getirdi.

*Bazı köşe yazarları efendime söyleyeyim “daha önce yapacakmış, Erdoğan planı da varmışta öyle olmuş.” Ya kardeşim planında varsa daha 3 ay önce öğrencilerle konuşuyorsun “böyle bir şey mümkün değil” diyorsun.

*Biz bu meseleyi de çözeceğiz. Size de buradan taahhüdümüz ve sözümüz olsun. Size söylüyorum; sizde tercihinizi ona göre yapın değerli arkadaşlar. Hem kafanıza vuruyorlar hem haksızlık yapıyorlar hem de oyunuzu vermeyin.

[old_news_related_template title="Veli Ağbaba: Emekliye bayram sofrası hayal oldu" desc="CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, en düşük emekli aylıklarına yapılan ara zamma rağmen emeklilerin alım gücünde yükseliş değil düşüş olduğuna dikkat çekti. Ağbaba, “Emekliler bayramda değil torunlarına harçlık vermeyi artık ağız tadıyla bayram sofrası dahi kurmayı unuttular” dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/08/iecrop/247e3d2b-9354-4c4d-ab1c-3229af15cf9f_16_9_1657288134.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/veli-agbaba-emekliye-bayram-sofrasi-hayal-oldu-7239489/"]