Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da bulunan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi Açılış Töreni'ne katıldı.

Açılış töreninde konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

*Bünyesindeki 1 milyon cilt basılı kitabı ve aynı anda 3 bin kişiye hizmet verecek fiziki büyüklüğü ile ülkemizin en büyük üniversite kütüphanesini açıyoruz.

*Biliyorsunuz halihazırda ülkemizin en büyük kütüphanesi Ankara'daki Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde yer alan hedef 5 milyon ciltlik kitap kapasitesine sahip olan millet kütüphanesidir.

*Burasının da millet kütüphanesi gibi haftanın her günü 24 saat açık olacağını, kullanıcılara her türlü imkanın sağlanacağını, ikramların yapılacağını öğrenmekten memnuniyet duyduk.

*İstanbul'da Rami Kışlasını, inşallah bu yıl sonuna kadar o da bitiyor. Çok daha büyük bir kütüphaneye dönüştürmek için çalışıyoruz.

*Büyükşehir il ve ilçe belediyelerimizin hizmete sunduğu millet kütüphaneleri de kendi muhitlerinde önemli bir ihtiyacı karşılıyor.

*Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı tüm okullarda kütüphaneler kurulmasını sağladık böylece kısa sürede 57 binin üzerinde okulumuzu kütüphaneye kavuşturduk.

*Okullarımızdaki kütüphanelerde bulunan kitap sayısını da kısa sürede 3 kat arttırarak 70 milyona çıkardık. İnşallah yıl sonuna kadar bunu 100 milyona tamamlayacağız. (DHA)

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eren Bülbül ve Ferhat Gedik'i andı" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Ağustos 2017'de Trabzon Maçka'da teröristlerin saldırısında şehit olan Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Ferhat Gedik'i andı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/11/iecrop/erdogan-2_16_9_1660244446.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/cumhurbaskani-erdogan-eren-bulbul-ve-ferhat-gediki-andi-7302890/"]