Mersin’in Erdemli ilçesinde dağlık kesimde define aramak için yaklaşık bir aydır kazdıkları kuyuya inen 2 arkadaş amonyak gazından zehirlenerek yaşamını kaybetti. Kazıda gözlemci olarak bulunan bir kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay Erdemli ilçesine bağlı Hüsametli mahallesinde akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre arkadaş olan Ahmet Bulut, Kemal Aslantaş ve Alper Uyar, define olduğu iddiasıyla yaklaşık bir ay önce hazineye ait arazide kazı yaptı. 3 kafadar arkadaş yoğun çalışmaları sonucunda 15 metrelik kuyu açtı.

SES ALAMAYINCA JANDARMAYA HABER VERDİ

Gün içinde yaptıkları kazıdan sonra Ahmet Bulut ve Kemal Aslantaş define çıkarmak üzere kuyuya sarkıttıkları halatla inerken, Alper Uyar ise kendilerine gözcülük yaptı. İki arkadaşından bir süre sonra ses alamayan Uyar, durumu jandarmaya bildirdi.

KUYUDAN CESETLERİ ÇIKARTILDI

Alınan ihbar üzerine kısa sürede bölgeye Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin arama kurtarma ekibi ile AKUT ulaştı. İtfaiye ekipleri kuyuya halatla inerek şahıslardan Kemal Aslantaş’ı yarı baygın durumda çıkardı. Olay yerindeki ambulansla Erdemli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kemal Aslantaş yaşamını yitirdi. Bölgede ki arama kurtarma çalışmasına katılman AKUT ekibinin yaptığı çalışma sonucunda ise define aramak için kazdıkları kuyuya inen Ahmet Bulut’un da cansız bedeni çıkartılarak Erdemli Devlet Hastanesi Morgu’na gönderildi. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı olay yerinde inceleme yaptı.

ÇALIŞMALARA EŞLİK ETTİ

Define aramasında gözcülük ettiği saptanan ve olayı jandarmaya ihbar eden Alper Uyar, iki arkadaşının kurtarılma çalışmalarını ekiplerin arasında büyük bir panik ve heyecan içinde izledi. Kuyuya inmeyerek mutlak bir ölümden dönen Alper Uyar, savcılık emriyle gözaltına alındı.

[old_news_related_template title="Bolu'da define kazısı yaparken çıkan gazdan zehirlenip öldü" desc="Bolu'nun Seben ilçesinde define ararken kazdığı 12 metrelik çukurda karbonmonoksit gazından zehirlenen Fatih Uzun hayatını kaybetti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/05/iecrop/define-kazisi-yaparken-kullandigi-hiltiden-cikan-gazdan-zehirlenip-oldu_5034_dhaphoto4_16_9_1659682334.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/boluda-define-kazisi-yaparken-cikan-gazdan-zehirlenip-oldu-7289597/"]

[old_news_related_template title="Defineciler suçüstü yakalandı" desc="Aydın’ın Didim ilçesinde kaçak kazı yapan 5 kişi jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/02/iecrop/2-9_16_9_1659434376.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/defineciler-sucustu-yakalandi-2-7283945/"]