Ekonomik kriz nedeniyle alım gücü düşen vatandaş kuyruklara mahkûm edildi. Ucuz gıda kuyruklarının ardından bu kez de Kayseri’de bedava domates fidesi dağıtımında uzun kuyruklar oluştu.

500 BİN DOMATES FİDESİ DAĞITILDI

AKP’li Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın da katıldığı etkinlikte sabahın erken saatlerinden beri uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara  üç ayrı noktada eş zamanlı olarak 11 bin paket olmak üzere toplam 500 bin kök organik domates fidesi dağıtıldı.



“SEBZE ÜRETİMİNİ YAYGINLAŞTIRMAK İÇİN DAĞITTIK”

Vatandaşların domates fidelerinden elde edilecek ürünleri sağlıklı günlerde tüketmeleri temennisinde bulunan AKP’li Başkan Çolakbayrakdar, domates fidelerini genetiği değiştirilmemiş, organik sebze, meyve üretimini ve tüketimini yaygınlaştırmak amacıyla dağıttıklarını ifade etti.



“VATANDAŞLAR KENDİ ÜRÜNLERİNİ KENDİLERİNİ YETİŞTİRİYOR”

Domates fidesinin Kocasinan Belediyesi ile özdeşleştiğini belirten AKP’li Başkan Ahmet Çolakbayrakdar şunları söyledi:

“Kocasinan Belediyesi olarak düzenlediğimiz geleneksel domates fidesi etkinliğini, geçen yıl pandemi nedeniyle dağıtamadık. Bu sene yeniden başlamış olan dağıtım etkinliğine vatandaşlarımızın her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi gösterdi.

Bu domates fidelerini dağıtmamızın en önemli nedeni, vatandaşlarımızın sağlığıdır. Vatandaşlarımızın sağlıklı besine ve sağlıklı ürüne kolay ulaşabilmeleri adına üretilen yerli tohum fidelerinin özelliği, hibrit olmamaları ve yeniden tohumlanabilmeleridir.

Bu organizasyon, Kayseri’de yöresel adıyla ‘Karahıdır’ olarak bilinen yerli tohumları yaygınlaştırmak amacıyla yapmış olduğumuz bir etkinliktir. Tabi geçtiğimiz malum süreç, gıdanın ne kadar önemli olduğu ve ‘Kendi kendine yetebilen bir şehir olmanın’ önemini gösterdi.

Bu noktada bizim domates fidesi dağıtımının ne kadar değerli ve önemli olduğunu ortaya çıktı. Bununla birlikte doğal yaşamı özendirmek de bunun bir parçasıdır. Çünkü vatandaşlar bu domates fidelerini kendi bağ ve bahçelerine ekerek, kendi ürünlerini kendileri yetiştiriyorlar.

Hemşehrilerimin aldığı fidelerden yetişecek domatesleri sağlıklı ve iyi günlerde tüketmelerini diliyorum”

[old_news_related_template title="Kuyruk çilesi sürüyor! 2.5 TL için saatlerce beklediler" desc="Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki Fırıntaş'ın Bandırma ilçesindeki ekmek büfesi önünde dar gelirli vatandaşlar, 300 gram pideyi 2,5 liradan alabilmek için metrelerce kuyrukta saatlerce bekledi. Yaşananlara tepki gösteren emekli bir vatandaş, 'Kaderimiz böyle kuyruklarda beklemekle mi geçecek?' diye isyan etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/14/iecrop/kuyruk2_16_9_1649963853.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/kuyruk-cilesi-suruyor-2-5-tl-icin-saatlerce-beklediler-7075299/"]