Gezi Parkı eylemleri sırasında polis tarafından öldürülen Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla açılan davanın üçüncü duruşması İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Elvan ailesi, Berkin Elvan davasında görülen duruşmalar sonrası yapılan basın açıklamalarında kullandığı ifadeler nedeniyle yargılanıyor.

"HAKARETE BEN UĞRADIM"

Duruşmaya katılan Cumhurbaşkanı avukatı Gökhan Arslanoğlu, Gülsüm Elvan ve Sami Elvan'ın cezalandırılmasını talep ederken Gülsüm Elvan ifadesinde şunları söyledi:

"Karşı taraf şikayetten vazgeçmiyor. Müvekkilinize selam söyleyin. Emir verip çocuğumu benden aldı. Çocuğumu geri versin. Hakarete ben uğradım. Her kelimemin arkasındayım. Bir sonraki duruşmaya avukatım Can Atalay ile katılmak istiyorum.”

Duruşma, esas hakkındaki mütalaanın beklenmesi için ertelendi.

[old_news_related_template title="Berkin'in annesinin kolunu kıran polislere tazminat cezası" desc="Süreyya Operası önünde düzenlenen eylemde polis müdahalesi sonucu kolu kırılan ve ters kelepçeyle gözaltına alınan Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan'a 20 bin TL tazminat ödenecek. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/20/iecrop/berkin_16_9_1663658977.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/berkinin-annesinin-kolunu-kiran-polislere-tazminat-cezasi-7373431/"]