İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yalova’daki ziyaretlerine Armutlu, Termal ve Merkez ilçelerinde devam etti. Akşener, Merkez ilçesinde kendisini takip eden vatandaşlara konuşma yaptı. Akşener'in konuşmasını, 'altılı masa'da yer alan partilerin il başkanları da takip etti. Akşener, konuşmasının ardından esnaf ziyaretlerini sürdürdü.

Akşener’in işleri sorduğu esnaf, müşteri sayısının azalmasından ve alım gücünün düşmesinden dert yandı. Bazı işletmeciler gün boyu hiç siftah yapmadıklarını söyledi.

"ESKİDEN 50 KİLO ET SATIYORDUM ŞİMDİ 15-20 KİLO"

Bir kasap, “Eskiden 50 kilo satıyorsam şimdi 15-20 kilo satıyorum” dedi.

Faturalardan dert yanan bir esnaf, “Ben 10 senedir dükkan işletiyorum. Her ay normalde 300 lira gelirdi en fazla. Bu ay 925 lira geldi. Hem de klima bile yakmıyorum. Normalde evlere yaz ayında doğalgaz faturası gelmezdi bu ay 80 lira gelmiş" diye konuştu.

EMEKLİ: GÜNDE 18 SAAT MÜCADELE EDERSEM AYAKTA DURABİLİYORUZ

Başka bir kasap ise, “Haftada 1 kilo et alan müşteri 250 grama düştü. Bunu verirken utanarak veriyoruz" dedi.

Emekli olduğunu ancak esnaflığa devam ettiğini belirten bir vatandaş ise, “Günde 18 saat mücadele edersem ayakta durabiliyoruz" ifadelerini kullandı.

"İLK DEFA GERÇEK DERTLER KONUŞILMAYA BAŞLANDI"

20 Ocak 2020'den bu yana il il, ilçe ilçe, esnaf esnaf gezdiğini belirten Akşener, "O dükkanların içinde hiç kendi partimi övmedim, başka bir siyasi partiyi yermedim. Sadece ve sadece müşterilerin dertlerini, esnafımızın dertlerini dinledim. Onlardan öğrendiklerimi kamuoyu ile paylaştım. Milletvekili arkadaşlarımız onlarla ilgili soru önergeleri, araştırma önergeleri, kanun teklifi hazırladılar. İYİ Parti sayesinde ilk defa gerçek dertler konuşulmaya başlandı." ifadesini kullandı.

Yeni siyaset anlayışını el ele vererek inşa edeceklerini kaydeden Akşener, "Bunun ne önemi var? Ben Doğru Yol Partisi'nde politika yaptım. Sayın Yaşar Okuyan, Anavatan Partisi'nde politika yaptı. Biz birbirimizi eleştirdik ama öznesi sizin üzerinizden eleştirdik. Yani öznenin siz olduğu, sizin dertleriniz olduğu bir çözüm üzerinden rekabet edilirdi. Dolayısıyla kimse kimseyi teröristlikle, şuculukla buculukla suçlamaz, seçmenin karşısında resmi tazim ‘hazırol’da olurduk." şeklinde konuştu.

"HARAMİ DÜZENİ BİRLİKTE YIKACAĞIZ"

Akşener şöyle devam etti:

"Bugün bu ülkede harami bir düzen var. Şuculuk buculuk üzerinden birbirinize düşürülürken, seçmenin kıymet harbiyesi ortadan kaldırılırken, 5 maaş, 10 maaş, 15 maaş alan danışmanlar var. Yan gelip yatıyorlar. Senin oğlun, senin kızın, 92 puanla atanamazken; mülakatta 58 almış arkadaşı atanıyorsa, bu bir harami düzendir. Bunun değiştirilmesi için sizinle beraber el ele verip helal oylarınızla sandıkta demokrasiyle bu harami düzeni birlikte hem değiştireceğiz hem yıkacağız."

[old_news_related_template title="Akşener'den Soylu'ya 'uyuşturucu' yanıtı: İlgili kişi sarayda" desc="İYİ Parti lideri Meral Akşener, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'nun 'uyuşturucu' ile ilgili açıklamalarına yanıt verdi. 'Soylu'nun dediklerine göre, AK Parti iktidarı 15 Temmuz 2016'dan önce uyuşturucu ile mücadele etmedi' diyen Akşener, 'Şimdi Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'a soruyorum; Süleyman Soylu'nun dedikleri doğru mudur?' ifadelerini kullandı. Akşener, Captagon sorusuna verdiği cevapta da o dönemin sorumlusunun sarayda olduğuna işaret etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/05/iecrop/aksener-depo-1_16_9_1614116591_16_9_1619983446_16_9_1659708982.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/aksenerden-soyluya-uyusturucu-yaniti-ilgili-kisi-sarayda-7290657/"]

[old_news_related_template title="Akşener'den iktidarın Suriye kararına tepki: Senin çiftçin ölüyor" desc="İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidarın Suriye’den 100 bin küçükbaş hayvan almasını eleştirerek, “Sayın Erdoğan talimat verdi Suriye’den 100 bin küçükbaş hayvan geliyor. Türkiye onu ihraç edecekmiş. Sebep, Suriyeli çiftçilere yardımmış. Arkadaş senin çiftçin ölüyor, ölüyor. Senin çiftçin hayvanlarını kesime gönderiyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/01/iecrop/aksnr_16_9_1659384265.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/aksenerden-iktidarin-suriye-kararina-tepki-senin-ciftcin-oluyor-7282971/"]