2009’un Şubat ayında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Havza – Merzifon karayolu, 13 yıldır süren tadilat nedeniyle yılan hikayesine döndü.

Daha önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Havza – Merzifon  üzerinde bulunan tüneller bölgesindeki karayolunun, 13 senedir tadilat gördüğünü ve devletin parasının heba edildiğini gerekçe göstererek soru önergesi veren Erhan Usta, şantiye sahasında inceleme yaptı.

Yoldaki çalışmanın devam ettiğini vurgulayan Usta, yolun acele yapıldığını ve bu nedenle sürekli çökmeler yaşandığını dile getirdi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta


“MİLLETİN PARASI HEBA EDİLİYOR”

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta’nın  Samsun - Ankara karayolunun Havza – Merzifon arasında bulunan tüneller mevkiindeki 18 kilometre yolun çöktüğünü söyledi.

Yolda 13 senedir tadilat yapıldığına dikkat çekerek Karayolunun 2009’un Şubat ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldığını söyleyen Usta “Sayın Erdoğan’ın tarih verme ve açılış fantezisi uğruna sağlamlaştırma çalışmaları yapılmadan bu yol açıldı. Bu yüzden 13 senedir bu yol sürekli tadilata alınıyor” dedi.

“18 KİLOMETRELİK ALAN ÇÖKTÜMÜŞ”

Karayolunun 18 kilometrelik kısmının çöktüğünden ve toprağa kadar kazıldığını kaydeden Erhan Usta, “Karayolları Genel Müdürlüğü sıfırdan yapmaktan daha maliyetli bir şekilde burada iş yapıyor. Bakan Karaismailoğlu’na soru önergesi vererek 6 soru sordum. 6 sorudan sadece birine cevap aldık. Onda da bütün masrafların KGM tarafından karşılandığını itiraf ettiler. Bu yoldan birileri zengin oldu.  Burası devletin kaynaklarının nasıl heba edildiğinin göstergesidir” diye konuştu.