Samsun'a tamamlanan projelerin açılış töreni için gelen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen mitingde konuşma yaptı. Açıklanan miting saatinden tam 2 saat sonra alana gelen Erdoğan, 20 yılda kente yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Erdoğan alanı dolduran kalabalığında 100 bine dayandığını ileri sürerek, toplam yatırım bedeli 5 milyar 880 milyon lirayı geçen 244 ayrı projenin açılışını yapacağını belirtip, "Laf değil icraat yapıyoruz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

ALTILI MASAYI ÇÖKERTECEĞİNİZE İNANIYORUM

"Ülkemizin yönetimini üstlendiğimiz 20 yıl boyunca da sayısız örneğiyle mücadele içinde yer aldık. Teröristlerden ekonomik tetikçilere kadar her çeşidinden tetikçilere karşı milletin bekasını savunduk. Gabar'da Cudi'de Tendürek'te Bestler Deresi'nde bunları çökerttik mi? Bunların inlerine gireceğiz, inlerine. Girdik, şimdi bu parlamentomuzda terör örgütünün uzantıları var. Bu uzantıları da 2023'te hep birlikte temizlemeye hazır mıyız? Bu altılı masayı her birlikte çökerteceğinize inanıyorum.

GENÇLERE TESLİM EDECEĞİZ

Türkiye Yüzyılı ile yeni ve daha büyük atılımın müjdesini sizlerle paylaşıyoruz. 2023'te milletimizden kendi adımıza son defa istediğimiz destekten alacağımız güçlü Türkiye Yüzyılı'nın inşasını başlatıp bu kutlu bayrağı gençlerimize teslim edeceğiz.

YARIN PUTİN İLE GÖRÜŞECEĞİM

Biz bu yollarda ithal danışmanlarla yürümedik, siz varsınız. Gözümüz de kalbimiz de hep milletimize baktı. Dünyanın dikkatle takip etiği bir ülke haline getirdik. Tahıl koridorunu biz açtık. Tüm dünyaya tahıl gönderiyoruz. Yarın sayın Putin ve Zelenski ile görüşüp neler yapabileceğimizi konuşacağız. Biz dünyayla beraberiz. İthal ürünlerle değil. Olay bu. Unutmayın. ülkelerin tarihlerinde her seçim bir yol ayrımıdır."

"ÜLKEMİZİ BİRİNCİ LİGE ÇIKARDIK"

Ülke tarihinin en büyük kalkınma ve demokrasi hamlesini başlattıklarını kaydeden Erdoğan, "Bir yandan da kurulan sinsi senaryoları bir bir yırtıp attık. Her alanda ülkemizi birinci lige çıkaracak eser ve hizmetleri sunduk. Gelişmiş ülkelerin bile gıpta ile baktıkları bir hizmet altyapısı kurduk. Şimdi ne diyorlar, Türkiye çok farklı bir ülke. Türkiye artık emir alan değil, emir veren bir ülke. Salgın krizinde, sağlık sistemimizin gücünü gördük. Dünyanın dört bir yanına ürettiğimiz aşı ve ilaçları biz gönderdik. Çünkü biz veren eldik. Veren el, alan elden hayırlıdır" şeklinde konuştu.

TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

Diğer taraftan miting nedeniyle kentteki toplu ulaşım araçları ücretsiz yapıldı. İlçelerden çok sayıda vatandaş kent merkezine taşındı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kenttin giriş çıkışları ile miting alanı çevresinde kontroller yapıldı. Recep Tayyip Erdoğan'ın, akşam da Samsun Büyükşehir Belediyesi Mustafa Demir'in oğlunun düğün törenine katılacağı belirtildi.