Türkiye’nin en çok okunan ve en güvenilir gazetesi SÖZCÜ’nün başlattığı çevre dostu dev proje, Türkiye genelinde büyük destek gördü. “Dünkü gazete yarını kurtarıyor” sloganıyla hazırlanan projede okurlarımızın biriktirdiği eski gazeteler, evlerinden alınarak geri dönüşüme kazandırılacak.

Türkiye’de döviz kurundaki yukarı yönlü hareketlilik, kâğıt sektörü maliyetlerinde de artışa neden oldu. Bu durum birçok sektörde olduğu gibi basın sektörünü de olumsuz etkiledi. SÖZCÜ gazetesinin hayata geçirdiği proje sayesinde hem ağaçların kesilmesi önlenecek hem de ülke ekonomisi açısından önemli bir tasarruf sağlanacak.

OKURLARIMIZ BİRİKTİRDİKLERİ ESKİ GAZETELERİNİ NASIL GÖNDERECEK?


Evinde SÖZCÜ grubu gazeteleri biriktiren okurlarımız, (0212) 708 50 60 numaralı telefonu arayarak ya da sozcu.com.tr/geridonusum adresinden taleplerini bize ulaştırabilecek. Okurlarımızın kayıtları alındıktan sonra biz de gazeteleri, okurlarımızın kapısından alarak geri dönüşüm merkezine ulaştıracağız. Bu sayede daha az ağaç kesilerek çevreyi korumuş olacağız hem de ekonomimize katkı sağlayacağız.

DOĞAYA KATKI SAĞLAYIN


Yapılan araştırmaya göre dünyada tüketilen kâğıdın yalnızca yarısı geri kazandırıldığı takdirde her yıl 8 milyon hektar orman korunuyor, 1 ton kâğıdın geri kazandırılması halinde ise 17 ağacın kesilmesi önlenmiş oluyor. Siz de projemize katılarak
SÖZCÜ’ye, doğaya ve ekonomimize destek olabilirsiniz.

Hem ağaçlar korunacak hem ülkemiz kazanacak


SÖZCÜ’nün doğa dostu geri dönüşüm kampanyasına destek çığ gibi büyüyor. Yazarımız Yılmaz Özdil de sosyal medya hesabından videolu bir mesaj yayımlayarak kampanyaya destek verdi. Özdil kampanyayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Mensubu olmaktan onur duyduğum gazetem SÖZCÜ, basın tarihine geçen yeniliklerinden birine daha imza attı. Müthiş bir geri dönüşüm kampanyası başlattı. ‘Dünkü gazete yarını kurtarıyor’ sloganıyla çevre dostu bir proje... İlgili telefon numarası ve ilgili internet sitesi adresinden SÖZCÜ’ye ulaşıyorsunuz. Birikmiş gazetelerinizi gelip kapınızdan alıyorlar. Böylece hem ağaçların kesilmesi önleniyor, hem de ülkemiz kazanıyor, israftan kurtuluyoruz. Sadece gazetenin satış geliri ve reklam geliri dışında hiçbir kaynaktan beslenmeden namuslu ve onurlu gazetecilik yapan SÖZCÜ gazetesine ben yazarı olarak değil, yurttaş olarak da teşekkür ederim.”

[old_news_related_template title="SÖZCÜ’den dev geri dönüşüm projesi: Eski gazetelerinizi kapınızdan alıyoruz" desc="Türkiye’nin en çok okunan gazetesi SÖZCÜ, ‘Dünkü Gazete Yarını Kurtarıyor’ sloganı ile hem doğayı koruyacak hem de ülke ekonomisine katkı yapacak bir kampanya başlatıyor. Bu proje, evinizde biriken eski gazeteleri geri dönüşüme kazandıracak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/10/iecrop/s12acilgazete1_21500146_16_9_1660173776.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/sozcuden-dev-geri-donusum-projesi-eski-gazetelerinizi-kapinizdan-aliyoruz-7300900/"]