Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesindeki matbaa mürekkebi yapan boya fabrikasında henüz belirlenemeyen bir sebeple kimyasal patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edildi.

İtfaiye ekipleri kimyasal patlama sonrası oluşan yangına müdahale ederken, ilk belirlemelere göre kimyasal patlamada yaralanan 3 kişiye sağlık ekipleri olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı.
Müdahale sonrası biri durumu ağır olmak üzere 3 kişi hastaneye sevk edildi.

"BİR KİMYASAL PATLAMA GERÇEKLEŞMİŞ'

Çerkezköy Kaymakamlığı'na vekalet eden Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır ile Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de olay yerine gelip, incelemelerde bulundu. Kapaklı Belediye Başkanı Çetin, "Bugün saat 13.00 sıralarında bir patlama haberi geldi. Hemen olay yerine geldik. Aldığımız bilgiye göre, bir kimyasal patlama gerçekleşmiş. Patlamanın sebebi henüz bilinmiyor. Birazdan yaralıların durumu hakkında bilgi alacağız. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangın kontrol altına alınmış durumda" dedi.  Jandarma ekipleri de bölgede güvenlik önlemi aldı. Patlama ile ilgili soruşturma sürüyor.

5 YIL ÖNCE YANARAK YOK OLMUŞ

Söz konusu kimyasal patlamanın yaşandığı fabrikanın 2017 Temmuz Ayında çıkan yangında tamamen yanarak kül olmuştu. O zaman çıkan yangına yaklaşık 100 itfaiye aracı müdahale etmişti. Tüm çabalara rağmen boya fabrikasından eser kalmamıştı.

PATLAMA SEBEBİ BELLİ OLDU

patlamanın sebebinin ürün testi yapılırken döktükleri malzemenin parlaması sonucu olayın yaşandığı öne sürüldü. Patlamada ağır yaralanan 3 kişiden birinin firma patronu Ömer Asım Eralp, Üretim Müdürü Mustafa Remzi Emanet ve Operatör Veli Gümüş olduğu öğrenildi.(İHA)

[old_news_related_template title="Üzerlerine kimyasal madde dökülen 3 işçi yaralandı" desc=" Düzce'nin Gümüşova ilçesindeki bir iplik fabrikasında borunun patlaması sonucu üzerlerine kimyasal madde dökülen 3 işçinin vücutlarında yanıklar oluştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/20/iecrop/2-10_16_9_1658307924.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/uzerlerine-kimyasal-madde-dokulen-3-isci-yaralandi-7259567/"]