Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Haytabey, Eymir, Korucuk ve Uzunpınar köylerindeki ekili tarım alanlarına hırsızlar dadandı. Gece yarısı tarlalara gelerek mahsulün bir kısmını hasat edip ortadan kaybolan hırsızlar 4 köyü de alarma geçirdi.  Sabah tarlasına giden pek çok çiftçi ürünlerinin bir kısmının hasat edildiğini görünce şoke oldu. Hırsızların çoğunlukla kekik tarlalarındaki ürünleri çaldıkları ortaya çıktı.

NÖBET TUTMAYA BAŞLADILAR

Son birkaç gündür devam eden hırsızlık olayları nedeniyle jandarma bölgede alarma geçti. Bazı üreticiler mahsullerini korumak için gece nöbeti tutmaya başladı. Bazı üreticiler ise ürünleri çalınmasın diye erkenden hasat etmeye çalıştı. Haytabey Köyü üreticilerinden Muhammet Aksoy; “Benim de dahil tüm köylünün kekikleri her gece çalınıyor. Biz de civar köylerdeki vatandaşlarla birlikte gece tarla nöbeti tutmaya başladık” diye konuştu.

'BİZİM GEÇİM KAYNAĞIMIZ'

Eymir Köyü üreticilerden Bayram Yıldız, sabah tarlaya gittiklerinde kekiklerinin çalındığını gördüklerini belirterek, “Hemen muhtarla görüştük. Yakın köylerde de aynı şeyin olduğunu öğrendik. Bizim geçim kaynağımız kekik. Artık hırsızlar tarladaki mahsule el atmış. Acil önlem alınmasını istiyoruz. Geceleri nöbet tutmaya başladık” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Çiftçiler AKP'ye verdikleri oyu geri istedi" desc="CHP Niğde Milletvekili Ömer Fetih Gürer, Aksaray’ın Yeliştepe beldesinde çiftçilerle bir araya geldi. Gürer’e dert yanan çiftçiler geçmiş dönemlerde AKP'ye verdikleri oyları geri isterken, bir üretici ise yem fiyatlarındaki artıştan yakındı. Süt ineklerini kesime göndermek zorunda kalan besiciler, son olarak da eski model tuşlu telefonlarını kameralara göstererek, 'Türkiye'de başka sorun yok mu da milletin cebindeki telefonlara laf ediyorlar?' dediler." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/19/iecrop/akp_16_9_1652950828.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/ciftciler-akpye-verdikleri-oyu-geri-istedi-7144103/"]

[old_news_related_template title="Buğdayda büyük risk: Çiftçi, tüccarın verdiği fiyata mahkum bırakılıyor" desc="CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bazı bölgelerde hasat başlamasına rağmen hububat taban fiyatının henüz açıklanmadığına dikkat çekerek, bu durumu, “Çiftçi, tüccarın verdiği fiyata mahkum bırakılıyor” sözleriyle yorumladı. Geçen yıl 2 bin 250 lira taban fiyat açıklayıp, yurtdışından 5 bin 700 liraya buğday ithal eden TMO’yu bu yıl da aynı hayatı yapmaması konusunda uyaran Gürer, buğday taban fiyatının en az 7 bin lira olması gerektiğini yineledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/02/iecrop/bugday_16_9_1654150316.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/bugdayda-buyuk-risk-ciftci-tuccarin-verdigi-fiyata-mahkum-birakiliyor-7169914/"]