Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle gazeteci İbrahim Haskoloğlu, Üsküdar'daki evinde gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne sevk edilen Haskoloğlu, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve yayma” suçundan tutuklanmıştı.

İbrahim Haskoloğlu’nun avukatları Emrah Karatay, Mehmet Zengin, Furkan Akbulut ve Ege Balkuvvar tarafından tutuklama kararına yönelik itiraz dilekçesi sunuldu.

GÜVENLİĞE VURGULU BİR PAYLAŞIM

Haskoloğlu’nun avukatları, suça konu olduğu iddia edilen kişisel verilerin Haskoloğlu’na kendi rızası dışında gönderildiğini ve gazetecilik refleksi ile araştırma yapıldığını belirtti.

Paylaşımda özel veri niteliğini haiz silme işlemlerini yaparak yalnızca milli güvenlik vurgulu bir paylaşımda bulunduğunun kaydedildiği dilekçede, Haskoloğlu’nun serbest gazeteci olduğunu ve değerlendirmenin bu kapsamda yapılması gerektiği ifade edildi.

Haskoloğlu’nun konutunda usule aykırı ve gerekçesiz gece aramasının gerçekleştirildiği ifade edilerek, telefona el koyma ve buna bağlı yapılan inceleme işleminin de hukuka aykırı olduğu kaydedildi.

[old_news_related_template title="Haskoloğlu’nun avukatları o belgeleri paylaştı: 3 ay önce bildirdi ama..." desc="Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve yayma” suçundan tutuklanan gazeteci İbrahim Haskoloğlu’nun avukatları basın açıklaması yaptı. Haskoloğlu’nun suç işlemediğini belirten avukatı Emrah Karatay, “Müvekkilimizin başvurduğu bütün kurumlar bütün devlet erkanı, yetkililer, bürokratlar müvekkilimizin iddialarını görmezden gelmiş” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/21/iecrop/haskologlu_16_9_1650531374.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/haskologlunun-avukatlari-o-belgeleri-paylasti-3-ay-once-bildirdi-ama-7087928/"]

[old_news_related_template title="Gazeteci İbrahim Haskoloğlu tutuklandı" desc="Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım gerekçe gösterilerek gözaltına alınan gazeteci İbrahim Haskoloğlu, sevk edildiği hakimlik tarafından tutuklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/19/iecrop/haskologlu-1_16_9_1650391484.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/gazeteci-ibrahim-haskologlu-tutuklandi-7084949/"]