Ramazan ayı bereketi ile her gün evlerimize konuk oluyor. Ramazan ayında son 1 haftaya girilirken vatandaşlar artık oruç tutmaya alıştı ancak iftara kaç saat kaldı merak ettiği için iftar saatleri ve iftar vakitleri aramaları yapılmaya devam ediyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya başta olmak üzere tüm illerimizde iftar saatlerini haberimizden okuyabilirsiniz.

İL İL İFTAR SAATİ

Yukarıdaki linkten il il iftar ve sahur vakitlerini görebilirsiniz. İller listesinden yaşadığınız ili seçerek, kendi ilinizin iftar saatini kontrol edebilirsiniz.

İSTANBUL İFTAR SAATİ

İstanbul'da iftar saat 19:57’de açılacak.

[imsakiye_template desc="İSTANBUL" arry="İSTANBUL"][/imsakiye_template]

ANKARA'DA İFTAR SAAT KAÇTA?

Ankara'da bugün iftar saat 19:40'de açılacak.

[imsakiye_template desc="ANKARA" arry="ANKARA"][/imsakiye_template]

İZMİR İFTAR VAKTİ

İzmir'de iftar vakti saat 20:01 olarak belirlendi.

[imsakiye_template desc="İZMİR" arry="İZMİR"][/imsakiye_template]

ORUÇ İÇİN NASIL NİYET EDİLİR?

Oruç için, “yarınki orucu tutmaya” şeklinde mutlak niyet yeterlidir. Bununla birlikte geceden niyet edilmesi ve “yarınki Ramazan orucuna” şeklinde orucun belirlenmesi daha faziletlidir. Ramazanın her günü için ayrı niyet edilmesi gerekir (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 397, 400).

Kaza, keffaret ve bir zamana bağlı olmaksızın adanan oruçlar için gün batımından itibaren en geç imsak vaktine kadar niyet edilmiş olmalıdır. Bu tür oruçlara niyet edilirken, “falanca kaza, keffaret veya adak orucuna” şeklinde belirtilmesi gerekir.