İstanbul'da perşembe günü başlayan kar yağışı, akşam saatlerinde etkisini artırdı. Karla mücadele için 9 bin 586 İBB çalışanının sahada mücadele verdiği açıkladı.

"ZOR OLANI GERİDE BIRAKTIK"

Kar yağışıyla ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. İmamoğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı:

* Son 30 yılın en soğuk ve yoğun kar yağışlı günlerini yaşadık.

* Öncelikle İBB ile koordineli hareket eden 16 milyon İstanbullu hemşehrime ve sahada emek veren binlerce yol arkadaşıma teşekkür ederim.

* Kar yağışı Pazar günü de devam edecek ama zor olanı geride bıraktık.

YAĞIŞ DEVAM EDECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Ordu, Bingöl, Muş, Bitlis, ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

[old_news_related_template title="Meteoroloji'den İstanbul için hava durumu uyarısı! Kar etkisini artırdı" desc="İstanbul'da perşembe günü başlayan kar yağışı akşam saatlerine doğru etkisini artırdı. Meteoroloji, İstanbul'la ilgili açıklamasında 'Yağışların gece saatlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor' dedi. Kar nedeniyle THY 163 seferini, AnadoluJet ise 29 uçuşunu iptal ederken, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya paylaştığı radar görüntüsüyle vatandaşları uyardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/12/iecrop/kar-ist-1_16_9_1647106766.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/istanbulda-kar-etkisini-artirdi-2-7007009/"]