İran ve İsrail arasındaki casus savaşlar İstanbul’a taşınmak istenirken, MİT ve emniyet birimlerinin yaptığı başarılı operasyon; Türkiye'nin hesaplaşma sahası olarak kullanılmasını engellemişti. İddiaya göre, organize suç örgütleriyle bağlantılı İranlı bir ajan grubu İsraillilere saldırı düzenleyecekti.



10 GÖZALTI

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri o şüphelilere 29 Haziran ve 14 Temmuz’da operasyon düzenlemiş, 10 şüpheli yakalanmıştı. Aramalarda 3 susturucu, 3 tabanca ve 2 pointer ele geçirilmişti.


10 İRANLI ŞÜPHELİ

Gözaltına alınan İran uyruklu 10 şüpheliden Jamal G.’nin eski asker olduğu ve tetikçi olarak planlandığı belirlenmişti. İsraillilere yönelik takip yaptıkları ve suikast hedefledikleri iddia edilen şüpheliler emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye gönderildi. Şüphelilerden 7’si tutuklanırken, 3’ü hakkında adli kontrol hükmü uygulandı.

KEŞİF GÖRÜNTÜLERİ

MİT ve polisin başarılı operasyonuyla çökertilen casus grubuna ait görüntüler de ortaya çıktı. Görüntülerde şüphelilerin, Beyoğlu’nda keşif yaptıkları anlara ait görüntüler de yer alıyor.


PEŞ PEŞE TAKİP

Şüphelilerin bölgedeki otellerdeki görüntüleme çalışmaları ve motosikletle keşif anları da yer alıyor. Görüntülerde şüphelilerin peş peşe yürürken aralarında mesafe koydukları dikkat çekiyor. Peş peşe yürüyen iki ismin fark edilmemek için aralarında mesafe koydukları belirtiliyor. Ayrıca şüphelilerden M.N.’nin silahları çantasında taşıdığı ifade edildi.