İSKİ’den Alibeyköy Deresi’nde meydana gelen toplu balık ölümlerine ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Balık ölümlerinin dere temizliğinin yapılmamasından kaynaklandığı iddialarına yanıt verilerek “İdaremiz, İstanbul'daki tüm derelerde olduğu gibi Alibeyköy Deresi'nde de periyodik temizliklerine devam etmektedir. 2022 yılı içerisinde derenin 4 farklı noktasında temizlik çalışması gerçekleştirilmiştir. Son çalışma ise 3 Ağustos tarihinde tamamlanmıştır” denildi.

“ENDÜSTRİYEL KİRLİLİĞE RASTLANMADI”

Açıklamada periyodik kontrollerin de devam ettiği belirtilerek “İhtiyaç halinde yeni temizlik çalışmaları yapılacaktadır. Ayrıca dereden alınan numunelerin incelenmesi neticesinde suda herhangi bir endüstriyel kirliliğe rastlanmamış sudaki çözünmüş oksijen seviyesinin de Yer Üstü Su Kalitesi Yönetmeliği limitlerine uygun olduğu gözlenmiştir” denildi.

[old_news_related_template title="Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, İmamoğlu'na teşekkür etti, bazı AKP’liler ayaklandı" desc="Üsküdar'ın AKP’li Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in açılışı yapılan bir tesis için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etmesi bazı AKP’liler tarafından tepkiyle karşılandı. Konuyla ilgili İmamoğlu'ndan da açıklama geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/05/iecrop/imamoglu-guzel_16_9_1659712494.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/uskudar-belediye-baskani-turkmen-imamogluna-tesekkur-etti-bazi-akpliler-ayaklandi-7290763/"]