AKOM verilerine göre İstanbul’da hafta ortasına kadar hızı saatte 50-80 kilometreyi bulan fırtına ile birlikte yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Salı günü kentte sıcaklıklar 3-5 derece arasında değişecek ve gün boyu kuvvetli sağanak yağmur bekleniyor. Çarşamba günü de çok bulutlu, hafif yağmurlu bir hava hakim olacak. Perşembe günü yağış ve fırtına İstanbul’u terk edecek.

İSTANBUL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI YAYINLANDI

İstanbul'da beklenen yağışların bu akşam ve gece saatlerinden itibaren il genelinde yerel kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.

Uyarıya göre; Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların 08.02.2022 Salı sabah saatlerinden itibaren rüzgarın yönünün kuzeye dönmesi ile birlikte kentin yüksek kesimlerinde (150-200 metre üzeri rakımlı yerler) karla karışık yağmur ve yer yer kar şekline dönüşeceği ve 09.02.2022 Çarşamba sabah saatlerine kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KARDAN ETKİLENEN ISPARTA'YA BİR UYARI DAHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Isparta için yarın öğle saatlerinden itibaren il genelinde kuvvetli kar yağışı olacağı uyarısı yapıldı. Açıklamada, kar yağışının çarşamba günü gece saatlerinden sonra etkisini kaybetmesinin beklendiği özellikle Isparta'ya bağlı ilçelerde kar yağışının daha yoğun olacağı bildirilirken kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istenildi.

EGE'DE FIRTINA ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya üzerinden diğer bölgeler için yaptığı uyarı ise şöyle:

"Denizlerimizde(Batı Karadeniz, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz) fırtına bekleniyor. Batı Karadeniz’de yarın(Salı) sabah saatlerinden itibaren fırtına beklenmektedir. Marmara’da rüzgarın yarın 6 ila 8 kuvvetinde eseceği tahmin edilmektedir.

Fırtınanın akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor. Güney Ege’de rüzgarın bugün akşam saatlerinden sonra kuvvetli fırtına şeklinde yer yer eseceği ve Perşembe sabah saatlerinde fırtınanın etkisini kaybedeceği beklenmektedir. Batı Akdeniz’deki rüzgarın da yarın başlayarak Perşembe sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

BATI KARDENİZ'E YOĞUN KAR UYARISI

Batı Karadeniz’de beklenen yağışların Salı günü akşam saatlerinden itibaren iç kesimlerde (Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı ve Sinop’un iç kesimlerinde yoğun kar, kıyı kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Perşembe sabah saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor. Yoğun kar yağışı sebebiyle buzlanma, don, tipi, çığ tehlikesi, şehirlerarası ulaşımda aksama yaşanabileceği tahmin ediliyor. Vatandaşlarımızın ve yetkililerin tedbirli olmaları ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı anlık tahminleri takip etmesi önem arz etmektedir."

ANTALYA İÇİN 24 SAATLİK ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Antalya'da yarın sabah saatlerinden itibaren 24 saat süreyle kuvvetli ve şiddetli yağışın etkili olacağı kaydedildi. Yarın saat 03.00 sıralarında başlayacak yağışların, çarşamba günü saat 03.00 sıralarına kadar etkili olacağı belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Son meteorolojik değerlendirmelere göre, yarın ilk saatlerden itibaren Antalya çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (40-70 kg/m2), Antalya'nın doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg-m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak, yükseklerinde yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların çarşamba ilk saatlerde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile başta Antalya'yı Konya'ya bağlayan kara yolu ve geçitlerde buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, kar yağışı alan yerlerde tipi şeklinde yağış, çığ riski, kar erimelerine bağlı sel ve su baskını, ısınmaya bağlı çatılardan kar düşmesi ile kıyılarda yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum, gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

[old_news_related_template title="Kar ve yağmur hafta boyunca etkili olacak" desc="Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre Türkiye bu haftayı yağışlarla geçirecek. Yurdun iç ve yüksek kesimlerinde kar beklenirken kıyı kesimlerde sağanak yağış görülecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/07/iecrop/yagmur-kar-son-dakika-haberleri_16_9_1519450712_16_9_1544335216_16_9_1547277450_16_9_1642144911-1_16_9_1644211312.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kar-ve-yagmur-hafta-boyunca-etkili-olacak-6936824/"]