Operasyon, İstanbul TEM (Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü) ekiplerince gerçekleştirildi. FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik olduğu belirtilen baskın İstanbul ve 10 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Saat 01.00’de başlayan operasyon kapsamında 36 şüphelinin yakalamasının hedeflendiği öğrenildi. Şüpheliler arasında, 8 aktif askeri personel, 4 aktif askeri memur, 2 ihraç askeri personel, 3 emekli askeri personel ve 19 ihraç askeri öğrenci olduğu belirtildi.

ANKESÖRLÜ TELEFON 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında şüphelilerin, FETÖ yöneticileriyle ankesörlü telefonlar ve büfelerdeki telefonları kullanarak görüştükleri öne sürüldü.

Ardışık aramaları belirlenen şüphelilerden 21’i gözaltına alındı. Firari olarak aranan 15 şüpheliden 8’inin yurt dışında olduğu belirtildi.

[old_news_related_template title="FETÖ'nün şeytanlığı: Play station, sınav soruları, ücretsiz check-up" desc="FETÖ'nün öğrenci evlerindeki örgüt mensuplarına play station turnuvası, askeri lise ve polis okulları sınavı öncesi de ücretsiz check-up yaptırdığı ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/12/iecrop/playstation-shutterstock_16_9_1649764200.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/fetonun-seytanligi-play-station-sinav-sorulari-ucretsiz-check-up-7070118/"]