İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 'ihaleye fesat karıştırma' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarına ilişkin bu sabah Ankara, Antalya, Tekirdağ ve Balıkesir’da eş zamanlı operasyon düzenledi.

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI 

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesindeki soruşturma kapsamında 27 şüphelinin bulunduğu öğrenildi. Şüpheliler arasında, Avcılar eski Belediye Başkanı Handan Toprak ile 14 belediye çalışanının da bulunduğu öğrenildi.

GEÇMİŞ DÖNEM İHALELERİ

Dosyanın geçmiş dönemde gerçekleştirilen ihalelerle ilgili olduğu belirtilirken, geçtiğimiz yıl Aralık ayında da Avcılar Belediyesine yönelik operasyon düzenlenmişti. O operasyon, Kamu Hukuku uzmanı Erkan Karaaslan'ın da aralarında bulunduğu 19 şüpheliye yönelik düzenlenmişti. Dosyanın 2015-16 yıllarındaki ihalelerle ilgili olduğu belirtilmişti.

KARASLAN TUTUKLANMIŞTI

Bu sabah düzenlenen operasyonun  şüphelileri arasında da Erkan Karaaslan ve önceki operasyonda yakalanan 6 belediye çalışanının bulunduğu öğrenildi. Karaaslan ve 5 şüphelinin tutuklu olduğu öğrenildi.

[old_news_related_template title="İstanbul'da 6 polis memuru tutuklandı" desc="İstanbul Esenyurt'ta Suriyeli iki kişinin aracına uyuşturucu ve sahte para koydukları belirlenen 6 polis tutuklandı. Polislerin araçtaki parayı tutanaklara da eksik geçirildiği tespit edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/30/iecrop/mahkeme-dha_16_9_1648665205.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/istanbulda-6-polis-memuru-tutuklandi-7044174/"]