İBB'ye bağlı AKOM'un meteorolojik uydu ve radar verileri doğrultusunda yaptığı değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerine kadar gök gürültülü sağanak yağışların süreceği tahmin ediliyor. Yağışlar devam ederken birçok ilçede ev ve iş yerlerini su bastı.



ESENYURT

Esenyurt Pınar Mahallesi'nde dün gece başlayan yağmur yağışıyla birlikte mahalleden geçen Haramidere taştı. Derenin taşmasıyla birlikte mahalledeki bodrum katlar başta olmak üzere çok sayıda ev sular altında kaldı.



Selden en çok zarar gören sokak ise 2 yıl önce de selin vurduğu 1272. Sokak oldu. Sokaktaki evlere dolan su insan boyunu aşarken, havanın aydınlanmasıyla birlikte suların tahliye edilmesi için çalışmalar başladı. Evlerini su basanlar ise görevlilerin suları çekmesinin ardından içeri girerek özel eşyalarını kurtarmaya çalıştı.



FABRİKA SULAR ALTINDA KALDI

Esenyurt Akçaburgaz Mahallesi'nde bulunan 4 katlı iş hanının bodrum katını da su bastı. Endüstriyel mutfak üretimi yapan fabrikanın bekçisinin olayı haber vermesiyle, çalışanlar gece 01.00 sıralarında olay yerine geldi. Kendi imkanlarıyla tahliye işlemi yapan çalışanlar suyun bir kısmını çıkardı.



SİLİVRİ

Silivri'de Alibey Mahallesi Şerif Sokak'ta gece saatlerinde etkili olan yağış nedeniyle rögarların taştığı görüldü. Mimarsinan Mahallesi'nde de özel bir sitede giriş katlarda bulunan tadilat aşamasındaki üç daireyi su bastı.

Yine aynı site içerisindeki asansör boşlukları sularla doldu. İtfaiyenin çalışmasıyla daire içerisinde bulunan sular çekildi. Bazı cadde ve yollar göle döndü. Zaman zaman sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.  (DHA)


SARIYER

İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren başlayan yağmur sabah saatlerinde de etkisini sürdürüyor. Sarıyer'de bazı işyerlerini  ve yolları su bastı. Vatandaşlar işyerlerindeki suyu tahliye ederken, yollardaki su ise İSKİ ekipleri tarafından çekiliyor.



NESLİŞAH SULTAN CAMİİ'NDE SU BASKINI  

Sarıyer İstinye’de bulunan Neslişah Sultan Camii'ni su bastı. Yoğun yağıştan dolayı mahallenin üst kısmında bulunan inşaat alanından kum camiye doğru indi. Daha sonra boru ve giderlerin tıkanmasının ardından camide su baskını yaşandı.



BAĞCILAR

Bağcılar'da yağışla birlikte sel suları yolları doldururken, birçok ev ve iş yerini de su bastı. Yağmurdan en fazla zarar gören yerlerden biri de Bağcılar Bağlar Mahallesi'ndeki bir şantiye alanı oldu. Geceden bu yana etkili olan sağanak yağış, şantiye alanını göle çevirdi.



Bayram tatili nedeniyle şantiye alanına bırakılan 11 hafriyat kamyonu ve 4 iş makinesi de tamamen yağmur suyu altında kaldı. Haberi alan yetkililer sabah erken saatlerde şantiyeye gitti. İBB ve Bağcılar Belediyesi ekiplerine haber veren kişilerin bekleyişi devam ediyor.



ŞİŞLİ

Şişli Piyalepaşa Bağlantı Yolu'nda ilerleyen taksi şoförü keskin viraj sonrasında biriken yağmur sularını fark edemeyince suyun içinde kaldı. Hemen sonrasında gelen bir kamyonet de aynı yerde suya girerek mahsur kaldı.



Haber verilmesi üzerine gelen itfaiye ekipleri araçlarda mahsur kalan kişileri kurtardı. Belediye ekiplerinin tıkanan su giderlerini açmasıyla sular çekilince taksi yol kenarındaki bariyerde asılı kaldı. Askıda kalıp ilginç bir görüntü oluşturan taksi daha sonra gelen çekici ile kurtarıldı.

İBB SON DURUMU AÇIKLADI

İBB, İstanbul’u etkisi altına alan şiddetli yağış ile ilgili kentteki son durumu açıkladı. Açıklamada normal aylık yağışın 5 katını gören İstanbul’da geceden bu yana İBB’nin 3 bin 179 personel, 2 bin 23 araç ile sahada çalışma yürüttüğü belirtildi. Açıklamaya göre 39 ilçe arasında yağışların etkisini yoğun hissettirdiği Esenyurt, Haramidere’de 360 İBB personeli çalışmalarına devam ediyor. Yollarda vatandaşların mağduriyet yaşamaması amacıyla 6 mobil büfe kritik noktalara yerleştirildi.



ÇÖZÜM MERKEZİ’NE BİN 100 İHBAR  GELDİ

İstanbul’da gece saat 01.30’dan 14.30’a kadar Alo 153 Çözüm Merkezi’ne  bin 100 ihbar ulaştı. Bu ihbarlar yoğun olarak Esenyurt, Sarıyer, Başakşehir, Şişli, Kağıthane ilçelerinden geldi. İhbarları ağırlıklı olarak giriş katlardaki su baskınları, yollarda meydana gelen su birikintileri, oluşturdu. İBB ekipleri, İstanbul İtfaiyesi, İSKİ ve AKOM kısa sürede müdahale gerçekleştirdi.



ESENYURT’TA 3 KATI YAĞIŞ

İSKİ’nin dere ıslah çalışmalarını gerçekleştirdiği Esenyurt bölgesinde metrekare başına 123 kilo yağış kaydedildi. Yağışın en şiddetli olduğu anda 30 dakika gibi kısa bir sürede 35 kg yağış ölçüldü. Temmuz normaline göre metrekare başına 3 katı fazla yağış alan bölgede İBB ekipleri geceden bu yana çalışmalarını sürdürüyor. Gün boyunca yer yer şiddetini artıran yağmur, Başakşehir, Büyükçekmece, Esenyurt, Beykoz, Beylikdüzü, Sarıyer ilçelerinde etkili oldu. Unkapanı, Aksaray, İkitelli Yenibosna’daki alt geçitlerdeki ufak çaplı göllenmelere, anında müdahale edildi.

[old_news_related_template title="Bartın’da tekstil fabrikası sular altında kaldı" desc="Bartın’da sağanak yağmurun ardından Kozcağız Çayı’nın taşması sonucu Budakdüzü mevkiinde yer alan tekstil fabrikası sular altında kaldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/26/iecrop/aw654935_01_16_9_1656265714.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/bartinda-tekstil-fabrikasi-sular-altinda-kaldi-7215967/"]