Ahırkapı'da, erzak ikmali yapılan Türk firmasına ait Marşal Adaları bandıralı 'SSI PROVIDENCE' isimli gemiye, Liberya bandıralı 'PHİLİPP OLDENDORFF' isimli gemi çarptı.

Liberya bayraklı geminin henüz belirlenemeyen bir nedenle bir süre sürüklendiği ve Türk gemisine çarparak durabildiği öğrenildi.



Çarpışmanın sonucunda 2 gemide de hasar meydana gelirken, erzak ikmali yapan personelin son anda kurtulduğu öğrenildi.

Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, gemilerde yapılan incelemede gemilerin su almadığı ve makinelerinde herhangi bir arıza bulunmadığı belirlendi.

Kaza yapan iki gemi de yaklaşık 2 buçuk kilometre mesafede Yenikapı açıklarında demirledi. Gemiler havadan görüntülendi.

Öte yandan kaza anına ilişkin görüntüler gemi personelleri tarafından sosyal medyada paylaşıldı. (DHA)

[old_news_related_template title="Boğaz trafiği çift yönlü askıya alındı" desc="Mısır’dan Bulgaristan’a seyir halindeyken Yavuz Sultan Selim Köprüsü açıklarında makine arızası yaşayan tekne nedeniyle boğaz trafiği çift yönlü olarak askıya alındı. SPARTA isimli gemi, Türkeli Demir Sahası'na demirletildi. Akşam saatlerinde de İstanbul Boğazı'nda makine arızası yapan 139 metre boyundaki ‘Adil İbrahimli’ isimli boş tanker, ekipler tarafından çekilerek Türkeli Demir Sahası'na demirletildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/29/iecrop/8a3c6159-13ec-441d-9922-e1dead00d242_16_9_1659116922.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/bogaz-trafigi-cift-yonlu-askiya-alindi-7277796/"]