İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısının firari şüphelisi Bilal Hassan'ın kardeşi Ahmad Elhac Nwas, Beyoğlu'nda bir konfeksiyon atölyesinde gözaltına alınmış, 2 yıldır Türkiye'de yaşadığı ortaya çıkmıştı. Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Ahmad Elhac Nwas, savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklanmaya sevk edildi.

Nwas, daha önce terör saldırısından tutuklananlar gibi kasten öldürme ile devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma suçundan tutuklandı.

Taksim'deki bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashır ile firari terörist Bilal Hassan'ın Türkiye'de karı-koca rolü yapabilmeleri için Suriye'de hazırlanan sahte evlilik belgesi ortaya çıkmıştı. Bilal Hassan ile Ahlam Albashir, saldırının gerçekleştiği gün birlikte Taksim'e gelmişti.

[old_news_related_template title="İstiklal Caddesi bombacısı Albashır'ı Antakya'da saklayan şüpheli tutuklandı" desc="İstiklal Caddesi'ne bomba bırakan kadın terörist Ahlam Albashır ve firari şüpheli Bilal Hassan'ın Antakya'da saklanmasına yardım eden şüpheli Muhab A.'nın tutuklandığı öğrenildi. Saldırıya ilişkin Bulgaristan'da yakalanan şüphelilerin ise soruşturmayla ilgili ifadelerinin alınması talep edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/28/iecrop/bitay-1_16_9_1669650482.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/istiklal-caddesi-bombacisi-albashiri-antakyada-saklayan-supheli-tutuklandi-7505872/"]