İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, bir yayına katılmak için gittiği Halk TV stüdyolarından ayrıldığı sırada Sinan Oral'ın yumruklu saldırısına uğramıştı.

Oral, Bakırköy'deki binadan çıktığı sırada Kavuncu'nun yanına gelip 'Bir şey sorabilir miyim?' demiş ardından da yumruk atıp olay yerinden kaçmıştı. Saldırgan Oral hakkında "basit yaralama" suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle dava açılmıştı.

"PİŞMANIM" DEDİ

Oral, savunmasında "Ümit Özdağ'ın Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğuna dair sosyal medyada paylaşımları vardı, bunları görünce o anlık sinirle tokat attım, pişmanım" dedi.

Mahkeme Kavuncu'ya sokak ortasında saldıran Sinan Oral'a bin 500 TL para cezası verdi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede müşteki Buğra Kavuncu’nun 20 Ağustos 2021'de saat 14.00 sıralarında özel bir televizyon kanalının Bakırköy stüdyosunda programa katıldığı, program sonrasında cadde üzerinde tanıklar ile sohbet ettiği, bu sırada kendisini sosyal medya ve aktif siyasette bulunuyor olması nedeniyle tanımakta olan şüphelinin müştekiye yönelerek herhangi bir şey söylemeden yumruk attığı ve olay yerinden uzaklaştığı belirtilmişti.

SİNSİCE ATTI, KOKARKÇA KAÇTI

Buğra Kavuncu kendisine saldıran Oral'a verilen cezayla ilgili şu açıklamayı yaptı: Bakırköy’de bana saldıran kişiye 1.500 TL ceza verildi. 5 yıl suç işlemezse o da yok! Sinsice, alçakça gelip arkadan yumruk atmış, sonra da korkakça kaçmıştı. Daha dün, bundan sonra demokratik ve hukuki haklarımız çerçevesinde, sonuna kadar "dişe diş göze göz" demiştik.