Türk Ordusu’nun 9 Eylül 1922'de İzmir’e girerken kullandığı güzergâh üzerinde düzenlenen yürüyüş, Basmane Karakolu önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam etti.



Yürüyüşe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Bedri Serter, Murat Bakan, Sevda Erdan Kılıç, Mahir Polat, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AKP İzmir Milletvekili Cemal Bekle ve Yaşar Kırkpınar, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Hasan Kalyoncu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, ilçe belediye başkanları, iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile binlerce İzmirli katıldı.



İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 17 gün önce Afyon’dan yola çıkan Zafer ve Anma Yürüyüşü kafilesi Başkan Tunç Soyer’e 400 kilometre boyunca taşıdığı Türk bayrağını teslim etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bandosunun eşlik ettiği yürüyüşün ardından, Cumhuriyet Meydanı’nda tören yapıldı.



GÜNDOĞDU MEYDANI TIKLIM TIKLIM DOLDU

İzmir'in 100. yıl kurtuluş coşkusu 9 Eylül’de gün boyu süren etkinliklerin ardından akşam zirve yaptı.

Tarkan konserinin gerçekleştiği Gündoğdu Meydanı tıklım tıklım dolarken, meydanın girişinde zaman zaman izdiham tehlikesi yaşandı. Vatandaşların polis barikatlarını aştığı görüntülere yansıdı.

Alsancak Limanı’ndan başlayıp Gündoğdu Meydanı'nda sona eren Fener Alayı yürüyüşünün ardından İzmirliler, Kordon'u adeta gelincik tarlasına çevirdi. Alandaki izleyiciler DJ Ersin ile birlikte şarkılar söyledi. Coşkuya Türk bayrakları ve telefon ışıkları eşlik etti.

Saatler 21.00’i gösterdiğinde Türkiye’de bugüne dek sergilenmiş en büyük sahne şovlarından biri başladı. 180 dansçının katılımıyla artırılmış gerçeklik destekli işgal ve kurtuluşun canlandırıldığı interaktif teatral gösteri gerçekleştirildi. Şovda, toplam bin 300 metrekare led ekran kullanıldı.

SOLO TÜRK UÇUŞU, ÇELİK KANATLARDAN HARMANDALI

İzmirliler, Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi Solo Türk'ün gösterilerini heyecan ve alkışlarla izledi. Öte yandan İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında jandarma helikopterleri Gündoğdu Meydanı semalarında Efeler gibi 'Harmandalı' oynayarak gösteri yaptı. İki helikopterin gökyüzündeki şovu alkışlarla izlendi.



TARKAN HEYECANI

Kutlamaların doruk noktası akşam Gündoğdu Meydanı’nda olacak. Cumhuriyet Meydanı kenarında kurulan platformun çökmesinin ardından yeni sahne Gündoğdu Meydanı’nda kuruldu. Devasa boyutta led ekranların yer aldığı sahnede 180 dansçı gösteri yaptı.



Gökyüzünde, artırılmış gerçeklik destekli interaktif tiyatral şov gerçekleştirildi. Saat 22:00’de pop müzik yıldızı Tarkan sahneye çıktı. Haftalardır kariyerinin en önemli konserine hazırlanan Tarkan, İzmir’e hiçbir maddi karşılık beklemeden geldi.

Tarkan’ın bu anlamlı bayram gününde ücret almadan konser vereceği öğrenildi. Görkemli konser için yüz binler İzmir Kordon’a aktı.



KILIÇDAROĞLU FENER ALAYI'NA KATILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 20.00’de İzmir Limanı’ndan başlayıp Gündoğdu Meydanı’nda tamamlann Fener Alayı’na katıldı. Kılıçdaroğlu, Gündoğdu Meydanı’ndaki İşgalden Kurtuluşa İzmir konulu teatral gösteriyi ve sonrasında Cumhuriyet Meydanı’nın Kordonboyu tarafındaki Tarkan konserini izledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’in ev sahipliğindeki tarihi gösteriye Kemal Kılıçdaroğlu'nun Selvi Kılıçdaroğlu, CHP genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, il ve ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin başkanları ile temsilcileri, devlet erkanı, sivil toplum kuruluşları, odalar, derneklerin başkanları ile temsilcileri, sanatçılar, gazeteciler de katıldı.











[old_news_related_template title="Çelik Kanatlar, İzmir semalarında Harmandalı oynadı" desc=" İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında jandarma helikopterleri Gündoğdu Meydanı semalarında Efeler gibi 'Harmandalı' oynayarak gösteri yaptı. İki helikopterin gökyüzündeki şovu alkışlarla izlendi. Jandarma Pilot Albay Mustafa Tetik Barut’un kol liderliğindeki ‘Çelik Kanatlar’, Erzurum Kongresinin 103. yıl dönümünde Erzurum’da ise Dadaşlar gibi 'Başbar' oynamışlardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/09/iecrop/439af7dd-3d73-4e29-95f6-7558bb521abf_16_9_1662741484.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/celik-kanatlar-izmir-semalarinda-harmandali-oynadi-7355851/"]