Alınan bilgiye göre, Fikirtepe Mahallesi Rüzgar Sokak'taki 24 katlı binada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Alt katlarda başlayan yangın, kısa sürede dış cephe kaplaması üzerinden binanın en üst katına kadar ulaştı.

İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri ile Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye ve Kartal'dan itfaiye ekipleri sevk edildi.



Çevrede güvenlik önlemi alınırken, elektriği kesilen bina ile çevredeki bazı binalar tahliye edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonucu kontrol altına alınarak söndürülürken, dumandan etkilenen bir kişi de tedavi altına alındı.

Binada kontroller yapılırken, itfaiyenin içeriden ve dışarıdan soğutma çalışması sürüyor.



"CAN KAYBI VE YARALININ OLMAMASI BU ACI GÜNDE TESELLİMİZ"

Yangına ilişkin olay yerinde bulunan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ile görüştüğünü belirten CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Kadıköy Fikirtepe’deki yangında; olay yerinde olan Kadıköy Belediye Başkanımız Şerdil Dara Odabaşı’nın verdiği ilk bilgiye göre klima motorlarından çıkan ve itfaiye tarafından kontrol altına alınmış. Yangında şu ana kadar can kaybı ve yaralının olmaması bu acı günde tesellimiz" ifadelerini kullandı.



"TEK TEMENNİMİZ KİMSEYE BİR ŞEY OLMAMIŞ OLMASI"

16'ncı katta oturduğunu söyleyen bina sakini Köksal Yılmaz, "Oturma odasında otururken birden yukarıya doğru alevler yükseldi, hemen aşağı indim ve itfaiyeyi aradım. Herkesi dışarı çıkarmaya çalıştık, klimadan çıktığını söylüyorlar, tam olarak bir bilgimiz yok. Yangın binanın ön cephesini sardı, içeride insanlar vardı, tek temennimiz kimseye bir şey olmamış olması" dedi.

[old_news_related_template title="Manavgat yangınında evlerini kaybedenler hala konteynerlerde yaşıyor" desc="Antalya Manavgat’ta, Temmuz 2021’de meydana gelen ve kayıtlara Türkiye tarihinin en büyük yangını olarak geçen yangında evlerini kaybeden birçok vatandaş hala konteynerlerde yaşıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/15/iecrop/antalya12_16_9_1665824686.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/manavgat-yangininda-evlerini-kaybedenler-hala-konteynerlerde-yasiyor-7420585/"]