25 Kasım 2022 tarihinde Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle düzenlenen eylemler İstanbul'da kaymakamlık kararıyla yasaklanmış, çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Kadına şiddeti protesto etmek isteyenler bugün yeniden Kadıköy ilçesinde toplandı.

"Şiddetsiz, sömürüsüz bir dünyayı mücadelemizle kazanacağız" sloganıyla yapılmak istenen basın açıklaması kaymakamlık kararıyla polis tarafında engellendi. Polisin müdahalesiyle çok sayıda eylemci gözaltına alındı.

"118 ARKADAŞIMIZ GÖZALTINDA"

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun açıklamasında şöyle denildi:

* Aralarında 70'ten fazla Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri üyemizin de bulunduğu toplam 118 kadın arkadaşımız gözaltına alındı. Kadıköy'de Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için yapacağımız eylem Kaymakamlık tarafından keyfi olarak yasaklandı. Yasağı tanımadık, sloganlarımızla eylem alanına girdik.

* Genel Sekreterimiz Fidan Ataselim'in de aralarında bulunduğu 70'i aşkın üyemiz gözaltına alındı. Eylemimize katılacak olan aileler, Genel Temsilcimiz Gülsüm Kav'la birlikte açıklamalarını başka bir yerde yaptı. Gözaltına alınan arkadaşlarımızı alacağız. Biz 12 yıldır verdiğimiz örgütlü mücadelemizle tüm topluma "kadın cinayeti" kavramını kabul ettirdik. Bu meydanların kadınlara ait olduğunu da herkese kabul ettireceğiz. Özgür yaşayacağız, kadın cinayetlerini durduracağız!

"BİZİ PES ETTİREMEYECEKLER"

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, gözaltıların ardından yaptığı açıklamada, “25 Kasım’da da 8 Mart’larda da alanda olmaya devam edeceğiz. Bizi asla pes ettiremeyecekler" dedi.

[old_news_related_template title="Ankara'da eylem yapan kadınlardan iktidara çağrı" desc="Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri, Ankara’da Sakarya Caddesi’nde yaptığı eylemle kadın cinayetlerini protesto etti. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Sena Köykolu, krizin derinleştiğini ve ilk işten çıkarılanların kadınlar olduğunu vurgulayarak, “Siz işsizliğe çözüm bulun, siz yoksulluğa çözüm bulun” diye iktidara seslendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/27/iecrop/kadin_16_9_1669571457.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/ankarada-eylem-yapan-kadinlardan-iktidara-cagri-7504228/"]

[old_news_related_template title="Kucağında bebeğiyle yürüyen kadını öldürdüler" desc="İstanbul Sultangazi'de Hatice H. kucağında bebeğiyle yürürken silahlı saldırıya uğradı. Başından vurulan kadın kaldırıldığı hastanede can verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/27/iecrop/ekran-goruntusu-2022-11-27-073120_16_9_1669523515.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/son-dakika-kadini-kucaginda-bebegiyle-yururken-oldurduler-7503172/"]