Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, bir dizi ziyaret için Burdur'a geldi. Bakan Karaismailoğlu'nu Süleyman Demirel Havalimanı'nda Burdur Valisi Ali Arslantaş, AKP Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur karşıladı.

Cuma namazını Yeni Pazar Camisi'nde kılan Karaismailoğlu, Burdur Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Arslantaş ile görüşen Karaismailoğlu, valilik özel defterini imzaladı. Gazi Caddesi'nde esnafı da ziyaret eden ve partisinin il başkanlığı binasını ziyaret eden Karaismailoğlu, burada açıklama yaptı.

"DÜNYANIN GIPTAYLA İZLEDİĞİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ"

Dünyada ve bölgede önemli gelişmelerin yaşandığı dönemden geçildiğini belirten Bakan Karaismailoğlu, "Savaşlar, küresel ticaret savaşları, uluslararası kurallar, emperyal güçlerin baskıları; işte böyle bir dönemde Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde küresel oyunlarla ve içerideki piyonlarıyla mücadele ediyoruz" diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak 20 yılda ülkenin ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 1 trilyon 337 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerine değinen Karaismailoğlu, "Türkiye'nin on yıllardır süren altyapı problemini büyük ölçüde çözdük. Ülkemizi Asya, Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Kafkaslar arasında ulaşımın her modunda uluslararası bir koridora dönüştürdük. Projelerimizle Türkiye'mizi doğu-batı, kuzey-güney ayırt etmeksizin, ülkemizin bütününü kalkındıracak, dünyayı Türkiye'ye bağlayacak yatırımları hayata geçirdik" dedi.

"10,2 MİLYON LİRA TASARRUF"

Burdur'da Salda, İnsuyu Mağarası, Hacılar Höyüğü'ne; konforlu, güvenli ve kısa sürede ulaşım sağlanması için projeleri hayata geçirdiklerine değinen Bakan Karaismailoğlu, 2003'te kentte 47 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 219 kilometre daha geliştirerek toplamda 266 kilometreye ulaşıldığını dile getirdi.

Doğal ve tarihi güzellikleriyle öne çıkan Ağlasun ilçesinin ulaşım standartlarını yükseltecek Antalya-Burdur Ayrımı-Taşkapı-Ağlasun yolunun yapım çalışmalarına başlayacaklarını belirten Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

* Sathi kaplamalı hizmet veren yolun üstyapısını bitümlü sıcak karışım kaplamalı olarak yenileyeceğiz. 19 kilometre uzunluğunda, bitümlü sıcak karışım kaplamalı tek yol standardındaki projede ayrıca 2 hemzemin kavşak, 40 menfez, 6 istinat duvarı, 3 derivasyon kanalı inşa edeceğiz.

* Projenin tamamlanmasıyla zamandan 8,2 milyon lira, akaryakıttan 2 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 10,2 milyon lira tasarruf edecek, karbon emisyon miktarını 388 ton azaltacağız. Bize milletimiz bir sorumluluk verdi, biz de bu sorumluluğun hakkını teslim ediyoruz.

* Bu ülkeyi geleceğe taşıyacak, o geleceği de milletimize sunduğumuz hizmetlerle dev eserlerle aydınlatacağız. Türkiye'nin tüm şehirlerini birbirine bağlamakla yetinmeyecek, dünyayı Türkiye'ye bağlayacağız.

* Biz, yollarımızı, geçtikleri ve ulaştıkları yerlerdeki hayatı canlandıran akarsular gibi görüyoruz. Yolun medeniyet olduğuna inanan kadrolar olarak milletimize hizmet hedefine doğru tam yol ilerliyoruz.

Bakan Karaismailoğlu, daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Burdur İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

"DERİN VADİLERİ TÜNEL VE VİYADÜKLERLE AŞTIK"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya-Burdur Ayrımı-Taşkapı-Yeşilbaş-Ağlasun Yolu Projesi'nin Ağlasun İlçe Yolu Temel Atma Töreni'nde konuştu.

Son 20 yılda, kara, hava, demir ve denizyolları ile haberleşme alanında önemli başarıya imza atıldığını anlatan Bakan Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

* Ülkemizin bölünmüş kara yolu uzunluğunu 4,5 kat artırarak 28 bin 650 kilometreye çıkardık. Ülkemizin yalçın kayalarını, derin vadilerini tünel ve viyadüklerle aştık. Tünellerimizi 50 kilometreden alıp, 13 kat artırarak 651 kilometreye çıkardık.

* Köprü ve viyadüklerimizi 729 kilometreye uzattık. Milletimizin yarım asırlık hayali yüksek hızlı tren hatlarını inşa ettik. Ülkemizi Avrupa'da 6'ncı, dünyada 8'inci, yüksek hızlı tren işletmecisi ülke konumuna yükselttik.

* Havayollarını 'halkın yolu' yaptık. Havalimanlarımızı 26'dan 57'ye yükselttik. Bu sayıyı 61'e çıkaracağız. Dünyanın 129 ülkesindeki, tam 337 noktaya uçuyoruz. 2021 yılında 26 milyon 500 bin yolcusuyla İstanbul Havalimanımız, dünya ikincisi oldu. Mavi vatanda da söz sahibiyiz.

"UZAYDA İZİ OLMAYANIN KARADA GÜCÜ PERÇİNLENMEZ"

'Uzayda izi olmayanın karada gücü perçinlenmez' ilkesiyle uydu, uzay çalışmalarını hızlandırdıklarını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, "Türksat 5A ve Türksat 5B haberleşme uydusunu başarı ile uzaya gönderdik. Aynı yıl 2 uydu birden gönderen nadir ülkelerden olduk. Yerli ve milli haberleşme uydumuz Türksat 6A'yı Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında uzaya göndereceğiz. Siber alanda ciddi büyümeler gerçekleştirdik. Genişbant abone sayımızı 20 binden, 88 milyona ulaştırdık. Mobil abone sayımız da 28 milyondan, 87 milyona yükseldi. Ülkemizin ulaşım ve haberleşme yatırımları için son yirmi yılda, 1 trilyon 337 milyar 240 milyon liranın üzerinde harcama yaptık" dedi.

"RAHAT VE GÜVENLİ ULAŞIM İMKANI"

Burdur'un ilçeleri arasındaki karayolu ulaşımını sağlayan önemli bir projenin ilk adımını attıklarını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, şunları söyledi:

* Toplam uzunluğu 19 kilometre sathi kaplama olan Antalya-Burdur ayrımı, Taşkapı-Yeşilbağ-Ağlasun Yolu'nu bitümlü sıcak kaplamalı olarak yenileyeceğiz.

* 69 milyon 605 bin lira bedelli proje ile, Ağlasun İlçesi, Taşkapı, Cine ve Yeşilbaşköy beldeleri başta olmak üzere bölgedeki yerleşim yerlerine daha rahat ve güvenli ulaşım imkanı sağlayacağız.

Bakan Karaismailoğlu, konuşmasının ardından Antalya-Burdur Ayrımı-Taşkapı-Yeşilbaş-Ağlasun Yolu Projesi'nin Ağlasun İlçe Yolu'nun temelini attı. DHA