Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Rusya'nın Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson'un ilhakını açıklamasına ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Saadet Partisi lideri, kararı tanımadıklarını belirtti.

Sosyal medya paylaşımında Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Rusya’nın, Ukrayna'daki ilhak kararı, bölgemiz ve coğrafyamızda uzun zamandır yaşanan kargaşa, kaos ve çatışma ortamının üzerine tuz, biber ekmiştir. Biz, Kırım’ın hukuk dışı ilhakını tanımadığımız gibi bu bölgelerin ilhakını da tanımıyoruz!

ABD’nin bölgede etki alanının genişletme hedeflerini de Rusya’nın eski Sovyetler Birliği ülkelerine arka bahçe muamelesi yapmasını da kabul etmiyoruz. Uluslararası hukuk, hiç kimse için 'güç merkezli' bir anlayışın hakim olabileceği bir alan olamaz, olmamalıdır da!"

[old_news_related_template title="Karamollaoğlu: Cumhur İttifakı Türk siyasetini kirletiyor, iftira, yalan, hakaret..." desc="Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'Sayın Erdoğan’ın da Cumhur İttifakı'nın da Türk siyasi hayatını kirlettikleri kanaatindeyim. İftira, yalan, hakaret. Bütün politikaları bunun üzerine inşa edilmiş. İftira etmede hiçbir tereddüt görmüyorlar. Yalan söylemekten de hiç çekinmiyorlar' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/30/iecrop/saadet-partisi-22_16_9_1664560497.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/karamollaoglu-cumhur-ittifaki-turk-siyasetini-kirletiyor-iftira-yalan-hakaret-7392814/"]

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu'ndan ortak açıklama: Bu hafta sonu karara bağlayacağız" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu görüşmelerinin ardından açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşecek Liderler Zirvesi'ni işaret eden Karamollaoğlu, 'Birçok konu gündemimize geldi. İnşallah bu hafta sonunda bu konuları oturup bir karara bağlayacağız' dedi. Kılıçdaroğlu ise, 'Son derece keyifli, verimli bir görüşme oldu' açıklamasında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/28/iecrop/ikili_16_9_1664378194.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kilicdaroglu-ve-karamollaoglundan-ortak-aciklama-bu-hafta-sonu-karara-baglayacagiz-7388913/"]