7 Mart 2020 tarihinde, Gülistan Doku'nun kaybolmasında baş şüpheli Zaynal Abarakov’un eski polis olan üvey babası Engin Yücer, Tunceli'deki evini taşımak istedi.

Soruşturmanın tamamlanmadan ve evlerinde kriminal inceleme yapılmadan Yücer'in evini taşınmasını engelleyen Doku'nun ablası Aygül Doku hakkında 22 Kasım 2020'de Engin Yücel'in şikayeti üzerine "mala zarar vermek ve tehdit ve hakaret etme" gerekçesiyle dava açıldı. Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku hakkında açılan tazminat davasının 6. duruşması Tunceli 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme, Aygül Doku’ya 5 ay hapis cezası ve 2 bin 250 TL idari para cezası verilmesine karar verdi.

"BU KARAR BAŞLI BAŞINA BİR FACİADIR"

Verilen karar sonrasında SÖZCÜ’ye konuşan Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, şunları söyledi;

"Bu karar başlı başına bir faciadır. 5 Ocak’tan önce onlarda adı gibi biliyorlar ki şahitlik için bile adliyenin kapısına giden biri değilim. Ben bu evde kriminal inceleme yapılmadığı için orada bir emniyet yetkilisi ifade veriyor kesinlik suç amaçlı değildi Aygül bu evde kriminal inceleme yapılsın diyordu. Onun ifadesi olmasına  rağmen bana böyle bir ceza verildi.

İŞKUR müdürünü o kadar şikayet etmemize rağmen şahitlere rağmen herhangi bir dava bile açılmadı. İnanın bu olaylara kadar adalet nasıl işler bilmiyordum, adliyede neler oluyor biliyordum. Ama bu olaydan sonra o kadar acı şeyler öğrendim ki keyfi uygumalar, bir kişiye haksız bir şekilde verilen cezalar, kanıtlar olmasına rağmen davaların dahi açılmaması gibi birçok şey gördüm. 747 gündür kardeşim Gülistanı'ı arıyorum 19 gündür adliye önünde adalet arıyoruz. Baş şüpheli 24 saat göz altına alınmazken  18 yaşında  olan ve o geceye şahit olan kız kardeşinin ifadesi alınmazken  bana bu cezanın verilmesi tam anlamıyla büyük bir adaletsizliktir.”

"BU KARAR BENİ KARDEŞİMİ ARAMAKTAN VAZGEÇİREMEZ"

"Üzgünüm gerçekten adalet adına çok üzgünüm ama kendi adıma çok mutluyum" diyen Doku, “Çünkü kardeşimi hakkıyla arıyormuşum. Bu kararı verenler hakim ve savcılar adına üzgünüm onlar çocuklarının gözlerine bakıp da ‘biz kardeşini arayan bir ablaya ceza verdik’ diyemeyecekler.

Bugün çıkan sonuç kardeşimi aramaktan vazgeçirmeyecek tam aksine bu davaya daha da sahip çıkacağım. Bu ülkede adalet adına en ufak bir kırıntı kalmamış. Adalet bakanı bu rezaletlere ve rezilliklere nasıl susabiliyor bende çok şaşkınım” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Gülistan Doku'nun ailesi oturma eylemini Ankara'ya taşıyor" desc="Tunceli'de 740 gündür kendisinden haber alamadıkları üniversite öğrencisi kızları Gülistan Doku'nun (21) akıbetini sormak için Tunceli Adliyesi önünde oturma eylemi yapan aile, eylemi Tunceli'den Ankara'da Adalet Bakanlığı önüne taşıyacaklarını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/14/iecrop/gulistan-2_16_9_1642177578.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/gulistan-dokunun-ailesi-oturma-eylemini-ankaraya-tasiyor-6888861/"]