Amerika Birleşik Devletleri'nin Boston kentini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun akademisyenlerle görüşmeleri devam ediyor. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) gerçekleştirdiği ziyaret ve Türk bilim insanlarıyla görüşmelerinin ardından Kılıçdaroğlu, ünlü akademisyen ve yatırımcı Joel Shulman ile görüştü.

image small

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ABD ziyaretinde siyasi görüşmeleri reddettiğini açıklayarak, "Dünyanın en parlak beyinleriyle geleceği konuşmaya geldim" demişti.

KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMA YAPTI, KASIM AYINA İŞARET ETTİ

Ziyaretiyle ilgili paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, "Girişimci Joel Shulman, dünyanın önde gelen iş insanı ve yatırımcılarından. Cumhuriyet'in İkinci Yüzyılı vizyonumuzu kurgularken, istihdam yaratacak güçlü yatırımcıları, temiz sermayeyi, üretken zihinleri ülkemize nasıl çekeceğimizi Kasım ayında detaylı biçimde anlatacağım" dedi.

Dün akşam Halk TV canlı yayınına ABD'den katılarak açıklamalarda bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bu çalışmalar bitince tüm Türkiye’ye açıklayacağım yapısal reçeteyi. Bu reçeteyi herkes görecek. Hem daha sağlıklı, hem daha refaha ulaşan bir yapıyı inşa etmeye çalışacağız. Sadece biraz sabır rica ediyorum. Kasım ayında herkes her şeyi duyacak" ifadelerini kullanmıştı.

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu, Harvard'da Hotamışlıgil ve Acemoğlu ile buluştu" desc="CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Harvard Üniversitesi'nde dünyaca ünlü bilim insanları Gökhan Hotamışlıgil ve Daron Acemoğlu ile buluştu. Kılıçdaroğlu’na ziyareti için teşekkür eden bir Türk öğrenci, “Türkiye’nin gerçekten artık bir değişime ihtiyacı var” dedi. Kılıçdaroğlu ise 'Siz yeter ki oy kullanın. Gerisini ben halledeceğim” yanıtını verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/11/iecrop/aa-20221011-29124026-29124024-chp_genel_baskani_kilicdaroglu_abdde_16_9_1665468760.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kilicdaroglu-harvardda-hotamisligil-ve-acemoglu-ile-bulustu-7411497/"]

[old_news_related_template title="Bahçeli: Kılıçdaroğlu'nun ABD'ye gitmesi talihsizliktir" desc="Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli'nin hedefinde CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyareti vardı. Bahçeli, 'Kılıçdaroğlu'nun ABD'ye gitmesi talihsizliktir, düşüncesizliktir. Parlak beyinlerle bir araya gelecekmiş. Utanın, parlak beyin arıyorsanız milletimizin gözleri çakmak çakmak parlayan evlatlarına bakın' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/11/iecrop/bahceli_16_9_1665475076.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/bahceli-kilicdaroglunun-yolu-yol-degildir-7411815/"]