CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Nallıhan ilçesinde kanaat önderleri buluşmasına katıldı. Çiftçiye ÖTV'siz, KDV'siz mazot verilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Yatlara ÖTV'siz KDV'siz mazot veriyorsun. Yata binen insan ne yapıyor? Denizleri geziyor, keyif yapıyor. Verilmesin demiyorum, istiyorsan ver. Ama çiftçi ne yapacak? Şehirde yaşayan birisini düşünün... "Mazota zam geldi, arabam var kullanamıyorum" der, belediye otobüsüyle işine gider, metroya biner işine gider. E siz tarlayı sürmek için metroya mı bineceksiniz, otobüse mi bineceksiniz? Mecburen traktöre bineceksiniz. Kırmızı mazot uygulamasının getirilmesi lazım. Çiftçiye ÖTV'siz, KDV'siz mazot verilmesi lazım."

FOTO: AA


NEDEN DIŞARIDAN HAYVAN, MISIR ALIYORUZ?

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından diğer satır başları şöyle:

- Neden biz dışarıdan mercimek alıyoruz? Neden dışarıdan canlı hayvan, et, mısır, ayçiçeği alıyoruz? Toprak mı yok? Arazi olarak Konya'dan küçük olan Hollanda bizim 10 mislimiz ihracat yapıyor. Sorumlusu kim? Cevabı gayet basit. Sorumlusu siyaset kurumudur. Devleti yönetenler bunun cevabını vermek zorundalar ama devleti yönetenler bunun cevabını verme yerine biz nasıl iç çatışmayı, kavgayı, kutuplaşma yaratırız, toplumu ayrıştırırız hesabı peşindeler. Bu hesaptan hepimizin  çıkmamız lazım. Kavga yetmedi mi bize?

FOTO: AA


"BEN HER ŞEYİ BİLİRİM" DİYEN ADAM HİÇBİR ŞEY BİLMEZ

- Bir insan her şeyi bilmez. "Ben her şeyi bilirim" diyen adam hiçbir şey bilmez. Devlet dediğiniz kurumda liyakat esastır. Yani işi ehline teslim etmek esastır. Bu bizim inancımızda da böyledir. İşi ehline teslim ettiğin zaman en çok yönetici rahat eder. Siz bunu yapmıyorsunuz. Size bir soru. Kamu bankalarının yönetim kurulunda güreşçinin ne işi var? Merkez Bankası’nda arkeoloğun ne işi var? Rüşvet alan bir insanın büyükelçilikte ne işi var? Rüşvet alan birisini büyükelçi tayin ettiğinizde arabasında Türk bayrağı kullanacak bu sizin ağrınıza gitmiyor mu?

BAZI POLİTİKACILAR DEVEYİ HAVUDUYLA GÖTÜRMÜŞ

- 27,5 yıl kamuda çalıştım, siyasete girdiğim an mal varlığımı açıkladım karımın yüzüğüne kadar. Zenginleşmedim ama bakıyorsunuz bazı politikacılara deveyi havuduyla götürmüş. Bu zenginleşme nasıl oluyor? Bu zenginleşme alın teri hakkıyla zenginleşme değil, devletin hazinesine beytülmale el uzatmaktır. Beytülmale el uzatanlara önce vatandaş olarak siz karşı çıkacaksınız. İlla malı götürene mi oy vereceğiz, bir de doğru dürüst, sizden toplanan her kuruşun hesabını size veren insanları tercih edin.

SARAYI İKNA EDERSİN AMA BENİ İKNA EDEMEZSİN

- Beşli çeteye kızmamın nedeni şu; 18 yılda bunlara verilen toplam kamu ihalesi 203 milyar 700 milyon dolar.  'Gel sana bu işi verdim' diyorlar. Siz 203 milyar dolarlık iş veriyorsunuz, ben de onlara kızmayacağım… Aracı koyuyorlar benimle görüşmek için. 'Acaba onu da ikna eder miyiz?'... Sarayı ikna edersin ama beni ikna edemezsin. Kimse kusura bakmasın. Ben bu milletin hakkını ve hukukunu savunmak zorundayım.