CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, maden faciasının yaşandığı Bartın'ın Amasra ilçesinde, maden şehitlerinin ailelerine taziye ziyareti gerçekleştirdi ve cenaze törenine katıldı.

"BU İNSANLARIN CAN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK DEVLETİN GÖREVİ"

Ardından basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Öncelikle başsağlığı dileklerimi iletmek isterim" diyerek sözlerine başladı. Öfkeli ve üzgün olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Ya arkadaşlar! Gerçekten öfke doluyum! Gerçekten üzgünüm! Ya biz 21. yüzyıldayız arkadaşlar! Ben bir yılbaşı gecesini, maden işçilerinin çalışma koşullarını öğrenmek için görmek için yerin yüzlerce metre altında maden işçileriyle geçirdim. Alın teri döküyor bu insanlar. Bu insanların can güvenliğini sağlamak, sosyal devlet dediğimiz devletin görevidir" ifadelerini kullandı.



"HAYAT TÜRKİYE'DE BU KADAR UCUZ MU?"

Soma ve Ermenek'teki maden facialarını anımsatan ve 'unutmadık' vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, "Soma'yı unutmadık. Ermenek'i unutmadık. Şimdi burada 41 kardeşimiz hayatını kaybetti. Hangi çağda yaşıyoruz Allah aşkına? Ya maden kazası, kitle ölümleri neden sadece Türkiye'de oluyor? Dünyanın başka bir ülkesinde maden çıkarılmıyor mu? Orada niye insanlar ölmüyor? Bizden daha fazla kömür çıkarıyorlar. 'Önlem alacağız' diyorlar. 20 yıldır neredesiniz ya? Nerede önlem alacaksınız? Bu ailelere kim hesap verecek? Hayat Türkiye'de bu kadar ucuz mu? Emin olun üzülüyorum. Yazıktır, günahtır ya..." dedi.



"ÜLKEMİZE ARTIK SABIR DİLEYEMİYORUM, KALMADI SABRIMIZ"

Maden bölgesinde yaptığı açıklamanın videosunu paylaşan Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabındaki mesajında "Madenci ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Ülkemize ise artık sabır dileyemiyorum, kalmadı sabrımız" dedi.



YARALI MADENCİLERE ZİYARET

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, faciadan yaralı kurtulan madencileri tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ziyarete ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı.



[old_news_related_template title="Hayatını kaybeden maden işçinin yakınından Erdoğan'a çarpıcı sözler" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın taziye ziyaretinde bulunduğu Makaracı köyünde hayatını kaybeden bir işçinin ablasının sözleri büyük yankı uyandırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/15/iecrop/kadin_16_9_1665844693.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/hayatini-kaybeden-maden-iscinin-yakinindan-erdogana-carpici-sozler-7421146/"]