Bakan Kurum, bugün katıldığı temel atma töreninde, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen ve önceki gün basın mensuplarına açılan Ankapark ile ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni hedef aldı. Kurum, “Tek bildikleri algı! Kaderine terk edilen Ankapark’ın içler acısı halinden Belediye Başkanı’nın hiç mi sorumluluğu yok? Ankara, Ankapark siyasi ikbal için kullanılacak bir malzeme değildir” ifadelerini kullandı.

"SİZİN DE BİLDİĞİNİZİ DÜŞÜNÜYORUM..."

Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından Bakan Kurum’a şöyle yanıt verdi:

* "Ankapark'ın belediyemize devri sizin de bildiğinizi düşünüyorum ki, 3 yıl önce değil, mahkeme kararıyla 5 gün önce gerçekleşmiştir Ankapark'ın geleceğine birlikte yön vermemiz adına, Ankapark'ın geleceğine birlikte yön vermemiz adına, sizler de http://forms.ankara.bel.tr/ankapark üzerinden değerli fikirlerinizi iletebilirsiniz."

ANKARA HALKI KARAR VERECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 18 Temmuz 2022 tarihinde mahkeme tarafından devralınan ANKAPARK’ın son halini kamuoyuyla paylaştı ANKAPARK’ın kapılarını basına açan Yavaş, 801 milyon dolara mal olan tema park ile 6 adet Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 2 adet metro ve Ankara’nın tüm altyapı yatırımının yapılabileceğini açıkladı. Kamu zararına neden olan sorumluların savcılığa verildiğini de söyleyen Yavaş, “Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetinin kapısında bilet parası ödeyerek girilmesini içim almıyor. Bir kuruşun boşa gitmemesi için çalışacağız. En doğru kararı Ankara halkı verecek. Çünkü para onların” dedi.

CHP'DEN YANIT: EVET HİÇ SORUMLULUĞUMUZ YOK

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Bakan Kurum'a verdiği yanıtta "Evet hiç sorumluluğumuz yok. Bakan Bey peki sizin yalan söylerken hiç mi utanmanız yok? Ankara Büyükşehir Belediyesi girdiği üç yıllık hukuk mücadelesi sonucu Ankapark'ı ancak 18 Temmuz 2022 tarihinde devralabildi ve içerisine girebildi. Gerçeği bilmenize rağmen yalana devam!" dedi.

[old_news_related_template title="Ankapark enkazı, kapılarını vatandaşlara açıyor" desc="801 milyon dolara yapılan ve 2 yıl süren hukuki sürecin ardından ABB'ye devredilen Ankapark’ın mevcut durumunu basın mensuplarının ardından vatandaşlar da görebilecek. Cumartesi ve pazar günleri 11.00-16.00 saatleri arasında düzenlenecek ücretsiz ring seferlerinin ilki 23 Temmuz'da başlayacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/22/iecrop/ankapark4_16_9_1658493073.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/ankapark-enkazi-kapilarini-vatandaslara-aciyor-7264203/"]