Beyoğlu,Tom Tom Mahallesi'nde bulunan Türkiye Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası Derneği’ne geçtiğimiz pazar günü giren bir kişi, içeridekileri tehdit etti.

Olaydan bir gün önce silahlı saldırı düzenlenen dernekte yaşananlar üzerine durum polise bildirdi. Adrese sevk edilen ekipler, tehdit eden kişiyi yakın bir yerdeki otoparkta buldu.

BACAĞINDAN VURULARAK YAKALANDI

Polis ekibinin yanına gittiği Engin F. elindeki şişe ve bardakları polislere fırlattı. Bardağın başına isabet ettiği bir polis yaralandı. Saldırgana teslim ol çağrısı yapıldı. Ancak Engin F., teslim olmadı. Saldırmaya devam şüpheliyi polis bacağından vurdu. Vurularak etkisiz hale getirilen şüpheli hastaneye kaldırıldı. Tedavisinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

SİLAHLI SALDIRI YAPILMIŞTI

Aynı derneğe tehdit olayından bir gün önce silahlı saldırı düzenlenmişti. Derneğe kurşunlar isabet ederken, saldırıda ölen ya da yaralanan olmamıştı.

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri saldırganın Halil Y. olduğunu belirleyerek gözaltına almıştı. Şüphelinin saldırıdan önce dernek binasının duvarına, derneğe yönelik nefret içerikli yazı yazdığı tespit edilmişti. Emniyette sorguya alınan Halil Y.’nin “Masonların kötülüklerin kaynağı olduğunu okudum. Bu beni etkiledi” dediği öne sürüldü.