Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 zirvesi için gittiği Endonezya dönüşü çarpıcı bir açıklama yaptı.

İYİ Parti'ye bir çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temenni ederiz bir dönüşüm yaparak gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir" dedi.

HDP'YLE GÖRÜŞME, DEMİRTAŞ'A ÖZEL JET

Erdoğan'ın açıklamaları sonrası konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, şunları söyledi:

- Sayın Erdoğan anladığım kadarıyla seçime dair derin bir endişe içerisinde. Dolayısıyla da her sabah kalktığında bu endişenin çözümü için adımlar atmaya kalkıştı. Ona gayret ediyor. Geçen hafta HDP ile son derece neşeli, kakara kikiri görüntülü bir fotoğraf verdiler. Bir görüşme yaptılar. Birincisi bu. Daha sonra biliyorsunuz, tutuklu olan Selahattin Demirtaş; hem özel helikopter, hem özel jetle ailesini görmeye gönderildi, gitti. Böyle bir resim burada duruyor.



ERDOĞAN'IN ZİKZAKLARINA ALIŞTIK

- Bu sabah uyanmış. Şu hareketi (parmak sallama) yapmış. Böyle bir çözüm bulabilirim herhalde diye düşünmüş. Bu defa da HDP üzerinden her zaman yaptığı gibi bizi o konuda dürtmeye kalkışmış. Ama biz bugüne kadar Sayın Erdoğan’ın yaptığı zikzaklara alıştık.

TERÖRİSTE TERÖRİST DİYEMEYENLER...

- Yani masaya oturan kendileri, açılımları yapanlar kendileri, teröriste terörist diyemeyenlerle aynı yerde bulunanlar kendileri… Ama iş zora düşüldüğü zaman yerli ve milli ilan edilen biziz.

TANIMA İHTİYAÇ DUYAN BİR PARTİ DEĞİLİZ

- Biz, Sayın Erdoğan ve arkadaşlarının yerlilik ve millilik üzerinden yaptığı tanıma ihtiyaç duyan bir parti değiliz. Biz 2017’de yapılan ve bugünkü bu ucube sistemi getiren o referandumda çok net, çok açık tavır koyan insanların kurduğu bir siyasi partiyiz. İYİ Parti odur.

KUMAR MASASINDA HİÇ OLMADIK

- Dolayısıyla çizgisinde hiç kırıklık olmayan; dün neyi savunduysa, bugün de aynı şeyi kararlılıkla savunan, aynı fikri savunan bir siyasi partiyiz. Dolayısıyla milletimizin geleceğinin heba edildiği, ortaya sürüldüğü bir kumar masasında hiç olmadık. Bundan sonra da olmayız.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında 2'si çocuk 6 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatan Erdoğan, şunları söyledi:

- Şunu bütün samimiyetimle, açık sözlü olarak söylemem gerekir, bütün bunlara rağmen muhalefetin her zaman olduğu gibi bu olayların acısını hissetmeyişine biz zaten alıştık. Bu muhalefet, teröristlerle kol kola Ankara'dan İstanbul'a yürüyen muhalefettir. Biz, bu muhalefete yabancı değiliz.

- Bunların tavırlarına da yabancı değiliz. Şu anda bunlar PKK'nın parlamentodaki uzantısıyla zaten beraber hareket etmiyorlar mı? Beraber hareket ediyorlar. Kaldı ki bunların şu anda kendi içinde zaten terör söylemlerini ifade eden kişiler yok mu? Var. Nitekim şimdi bunlardan bazılarıyla ilgili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik parlamentoda çalışmalar da devam ediyor. Bunlara alıştık.

- Burada özellikle muhalefetin içinde, CHP'yi bir kenara koyalım, altılı masanın hepsini söylememe gerek yok, ama İP'in (İYİ Parti'nin) bunlarla aynı çizgiye düşmesi tabii düşündürücü.

- Onlar niye bunlarla aynı masaya düşüyor veyahut aynı konuma geliyor? Bu tabii düşündürücüdür. Hele hele böyle bir dönemde. Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek, gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir.

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan İYİ Parti'ye çağrı: Altılı masayı terk et" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 zirvesi için gittiği Endonezya'da gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.  İYİ Parti'ye bir çağrıda bulunan Erdoğan, 'Temenni ederiz bir dönüşüm yaparak gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/17/iecrop/resimid_207879491_20787949_16_9_1668679942.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/cumhurbaskani-erdogandan-iyi-partiye-cagri-7484873/"]

[old_news_related_template title="Akşener: Türkiye'nin en iyi siyasi kafa avcısıyım" desc="İzmir'de kadınlarla bir araya gelen İYİ Parti lideri Akşener, Türkiye'nin en iyi siyasi kafa avcısı olduğunu savunarak çarpıcı açıklamalarda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/17/iecrop/aa-20221117-29462720-29462716-iyi_parti_genel_baskani_aksener_izmirde_is_kadinlari_ile_bulustu_16_9_1668686701.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/aksener-turkiyenin-en-iyi-siyasi-kafa-avcisiyim-7485195/"]