Mersin’in Bozyazı İlçesi’nde bulunan Kaledibi Şehit Turan Kılıç İlkokulu’nda, 23 Nisan kutlama programı sırasında üzerinde Türk bayrağı olan balon patlatma oyunu oynandı. Öğrenciler çalınan Çekirge parçası eşliğinde üzerinde ay yıldızlı balonları patlatma yarışması düzenlendi. Sosyal medyada büyük tepki çeken skandal görüntüyle ilgili idari ve cezai soruşturma başlatıldı.

ÇEKİRGE PARÇASI EŞLİĞİNDE

Bozyazı ilçesinde bulunan Kaledibi Şehit Turan Kılıç ilkokulu’nda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için sabah saatlerinde kutlama programı düzenlendi. Programın ilerleyen bölümünde hoparlörden çalınan Çekirge parçası eşliğinde balon patlama oyunu oynandı. Ortaya atılan ve üzerinde Türk bayrağını temsil eden ay yıldız bulunan balonlar, bir öğretmenin verdiği komutla patlatılma gösterisi düzenlendi. Öğrenciler etrafta toplanan veliler, arkadaşlarının gözleri önünde yerdeki balonları tekmeleyerek patlatmaya çalıştı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ GÖRDÜ

Türk bayraklı balon patlatma oyunu ile ilgili görüntülerin sosyal medya hesaplarından paylaşılması büyük tepki gördü. Çok sayıda vatandaş görüntüleri skandal olarak nitelendirirken, sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını istedi.

“ŞEHİTLERİMİZİN KEMİKLERİNİ SIZLATTILAR”

Bu arada 1996 yılında Bingöl’de 27 arkadaşı ile birlikte şehit edilen Turan Kılıç’ın, Bozyazı’da yaşayan kardeşi Adem Kılıç, skandal görüntüye tepki gösterdi. Görüntüleri izlediğini belirten acılı kardeş Adem Kılıç, “Hiç hoş bir görüntü değil. Bu görüntü ile şehitlerimizin kemiklerini sızlattılar” demekle yetindi.

ÇİFTE SORUŞTURMA AÇILDI

Öte yandan skandal görülerle ilgili Bozyazı Kaymakamlığı idari yönden, Cumhuriyet Savcılığı ise cezai yönden çifti soruşturma başlattığı öğrenildi.

[old_news_related_template title="Türk bayrağına saldırıya soruşturma başlatıldı" desc="Kayseri’de Gesi Fatih Mahalle Muhtarlığı önünde bulunan Türk bayrağının ipi 15 gün içinde ikinci kez kesildi. Çirkin saldırıya soruşturma başlatıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/27/iecrop/bayrak_16_9_1648392001.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/turk-bayragina-saldiriya-sorusturma-baslatildi-7037308/"]

[old_news_related_template title="Türk bayrağını alıp giden çocukla ilgili gerçek ortaya çıktı" desc="Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bir kurumun önündeki direğe asılı Türk bayrağını izinsiz alıp giden 16 yaşındaki M.T.nin evine giden polis, bayrağı, yıkanıp kuruması için asılmış buldu. Evine asmak için bayrağı aldığını söyleyen, savcılıkta serbest bırakılan M.T ile olay sırasında yanında bulunan 3 arkadaşına Türk bayrağı hediye edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/13/iecrop/2-5_16_9_1649840579.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/turk-bayragini-alip-giden-cocukla-ilgili-gercek-ortaya-cikti-7071717/"]