Dışişleri Bakanlığı, İsviçre’nin Basel kentinde 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali'ni hedef alan saldırıyla ilgili açıklama yapmıştı. Bakanlığın mesajında şöyle denilmişti:

* İsviçre’nin Basel kentinde düzenlenen “23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali”ne yönelik olarak terör örgütü yandaşlarınca gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

* Bir terör örgütünün ve sempatizanlarının Avrupa’nın göbeğinde bir çocuk şenliğini hedef alacak kadar alçalmış olmaları, terör örgütünün çirkin yüzünü uluslararası kamuoyuna bir kez daha göstermiştir.

* Saldırıda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, bu menfur eylemin faillerinin süratle adalete teslim edilerek, hak ettikleri cezayı almalarını bekliyoruz.

MSB: KİMSE ENDİŞELENMESİN

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da sosyal medya hesabından terörle mücadele konusunda kararlılık mesajı verdi. MSB'nin paylaşımında şöyle denildi:

* Kimse endişelenmesin. Avrupa’nın orta yerinde çocuklara saldıracak kadar alçaklaşan bebek katillerine, hak ettikleri cezayı korkudan saklandıkları inlerine kadar bizzat götürüyoruz!

* Yiğitlerimiz, çocuklarımızı üzmeye kalkan teröristleri incitmeye devam edecek!

[old_news_related_template title="Şırnak'ta terör operasyonu: 8 gözaltı" desc="Şırnak Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK/KCK, FETÖ/PDY terör örgütlerine yönelik son bir haftadır devam eden operasyonlar sonucunda 8 kişi gözaltına alındı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/09/iecrop/terorist-dha-1_16_9_1606486757_16_9_1652087936.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/sirnakta-teror-operasyonu-8-gozalti-7123654/"]