Diyarbakır Merkez Yenişehir mahallesinde yaşayan evli ve bir çocuk babası 53 yaşındaki PTT memuru Remzi Durmaz, 2016 yılında DEDAŞ’tan (Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.) borç tebligatı aldı. Tebligatta, Remzi Durmaz adına kayıtlı 11 adet dairenin toplamda 250 bin TL'ye yakın ödenmemiş borcu olduğu ve borcunu ödemediği takdirde hakkında icra takibi başlatılacağı bildirildi.

HATANIN GİDERİLMESİNİ İSTEDİ

Ortada bir yanlışlık olduğunu fark eden Durmaz, durumu DEDAŞ’a bir dilekçeyle bildirdi. Durmaz, dilekçesinde 11 daireye ait abone numaralarının kendisine ait olmadığını ve ortada bir hata olduğunu belirterek hatanın giderilmesini istedi.

“SEHVEN YAPILDIĞINI SÖYLEDİLER AMA...”

Remzi Durmaz, DEDAŞ ile yaşadığı sorunu anlatarak, “DEDAŞ bana gönderdiği cevap yazısında haklı olduğumu ve tebligatların sehven gönderildiğini söyledi. Hatanın düzeltildiğini söylediler. Ama yaklaşık 2 ay sonra tekrar tebligat gönderdiler. Bu sefer hem maaşıma hem de evime haciz kondu. DEDAŞ’ın avukatı ile görüştüm. ‘Aradığınız kişi ben değilim’ dedim ama kendisi bana, ‘Sen değilsen git dava aç’ dedi. Dava açtım. Açtığım davayı da kazandım” dedi.

YARGI YOLUNA BAŞVURDU

Devamında icranın durdurulması için yargı yoluna başvurduğunu anlatan Durmaz, "DEDAŞ’a açtığım manevi tazminat davasını da kazandım. DEDAŞ buna rağmen tebligat göndermeye devam etti. Bana gönderilen toplamda 11 tebligata itiraz ettim. İcra müdürlüğüne yaptığım itirazlar kabul edildi. Ama 2 tebligata itiraz etmediğim için sanki bunları kabul etmişim gibi oldu. Şu an maaşımdan 1500 liraya yakın bir kesinti oluyor. Evime de haciz kondu. Aranan şahsın bulunmasını, icranın kalkmasını, maddi zararımın da giderilmesini istiyorum. Yakın çevremde ve ailemde itibarım kalmadı. İş arkadaşlarım benimle alay eder oldu. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum” dedi.

[old_news_related_template title="'Sicil düzelttirme' vaadiyle dolandırıcılık yapan çeteye dava" desc="Ankara'da Yargıtay, MİT ve farklı kurumlarda tanıdıkları olduğunu söyleyerek, 'bozuk sicili düzelttirme', 'davaları lehine çevirme' gibi vaatlerle dolandırıcılık yapan; aralarında eski Yargıtay çalışanlarının da bulunduğu, 11'i tutuklu 31 kişilik suç örgütüne dava açıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/24/iecrop/1-10_16_9_1640338191.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/sicil-duzelttirme-vaadiyle-dolandiricilik-yapan-ceteye-dava-6846334/"]