İstanbul Pendik’te, 29 Mart günü bulunan ve Nisa Mihriban adı verilen 3 aylık bebek E.N.’yi terk ettiği gerekçesiyle tutuklanan ve “terk” suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen 21 yaşındaki tutuksuz sanık Ebru S.’nin yargılandığı davaya devam edildi.

Anadolu 42. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya yaklaşık 2 ay tutuklu kalan ve önceki celse tahliye edilen sanık Ebru S. katıldı. Sanığın avukatlarının yanı sıra mağdur bebeğin avukatı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da salonda hazır bulundu.

"KIZIMIN AMELİYATI İÇİN MUVAFAKATİM İSTENDİ ANCAK SAĞLIĞI İLE İLGİLİ BİLGİ VERİLMEDİ" 

Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinden mağdur bebeğin sağlık durumu hakkında istenilen bilgiye ilişkin cevap geldiği tutanağa geçirildi.

Sanık Ebru S., “Bu tarihten bir ay öncesinde kızımın ameliyat olacağı yazılı muvafakatim gerekli olduğu söylendi. Yazılı muvafakatimi verdim ancak daha sonra kızım bana gösterilmedi. Sağlık durumu hakkında bana bilgi verilmedi. Beraatımı talep ederim” ifadelerini kullandı.

MAMANIN BEBEĞİN AKCİĞERİNE KAÇTIĞINI BELİRTTİ

Sanın avukatı Özlem Özkan, “Bebeğin şu anki durumunun neden kaynaklandığına dair hastane cevabı açıktır. Bebek kuruma alındıktan sonra beslenme sırasında mamanın akciğerine kaçması Neticesinde hastaneye kaldırılmıştır. Terk eylemi ile bebeğin şu anki durumu arasında illiyet bağı bulunmamaktadır” dedi.

SAVCI CEZA İSTEDİ

Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanığın olay günü kendisini idare edemeyecek durumdaki kızını battaniyeye sarıp, puset içerisinde İstanbul Pendik’te sokağa bırakmak suretiyle terk ettiği belirtildi. Mütalaada sanığın “terk” suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasına karar verilmesi talep edildi.

‘BEBEKLE KİMSE İLGİLENMEDİ’

Mütalaanın ardından söz alan sanık Ebru S., “Kadın sığınma evinden bebekle hiç kimse ilgilenmedi. Bebeği oraya bırakıp bırakmak istemediğimi kimse sormadı. Ben böyle bir imkanım olduğunu bilmiyordum. Şu an ailemle birlikte kalıyorum” dedi.

Söz verilen sanık avukatları ise mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre talep etti.

BEBEĞİ KURUMA BIRAKABİLECEĞİ SÖYLENMİŞ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı söz alarak, “Dilekçe ekinde sunduğumuz evraklarda kurum psikoloğu ile yaptığı görüşmeler ve sosyal hizmetler uzmanları ile yaptığı görüşmelerde sanığın doğumdan sonra mağduru kuruma bırakabileceği konusunda bilgilendirildiği ve kendisinin teyzesinde kalacağı, mağdura kendisinin bakacağı yönündeki beyanları bulunduğu anlaşılmaktadır. Mağdurun yaşı, bırakılma şekli nazara alınarak terk suçundan cezalandırılmasını talep ederiz” dedi.

Sanık avukatlarına mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre verilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ebru S.’nin yaşı sebebiyle kendisini idare edemeyecek durumda olan öz çocuğu olan mağdur E.N.’yi 29 Mart 2022 tarihinde saat 12.00 sıralarında, karnını doyurup uyuttuktan sonra battaniyeye sarıp puset içerisine koyduğu ve bina yanında boş bir arsaya bırakıp gittiği anlatıldı. İddianamede, Ebru S.’nin “terk” suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istendi.

[old_news_related_template title="Sağlık Bakanı Koca: Nisa bebekten sevindirici haber var" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ”Nisa bebekten sevindirici haber var. Hastaneye kaldırıldıktan sonra ilk kez, ağrılı uyaranlara bilinçli olmasa da tepki veriyor” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/08/iecrop/depofaho_16_9_1649447932.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/saglik-bakani-koca-nisa-bebekten-sevindirici-haber-var-7063090/"]