İftar programında konuşan Kurtulmuş, şunları söyledi:

* TÜGVA'ya yapılan saldırı hiç tesadüfü değildir. Bir yıldırtmadır, bir korkutmadır, hain sinsi bir eylemdir. Bizim gençliğimizde emperyalizmin en temel amaçlarından birisi idealist gençleri kullanarak onları birbirine vuruşturmak olmuştur.

* Türkiye 70'li yıllarda yaklaşık 5 bin gencini emperyalist odakların oyunları sonucu gencecik yaşta toprağa vermiştir. Sağcılar, solcular diye şehirler, sokaklar parsellenmiş insanlar birbirine düşman hale getirilmiştir. Bizim karşı olduğumuz hususlardan bir tanesi terördür.

* Terör ve teröre destek olmak ifade hürriyetinin bir parçası değildir. Bu coğrafyadaki terörde tek başına bağlı bir şey değildir. TÜGVA' ya o bombayı atan o bir kişi ya da o hücrenin aldığı bir karar değildir.

* Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak, Türkiye'yi kendi içinde debelenen bir ülke haline getirmek, Türkiye'yi Ortadoğu'daki ülkelere benzetmek için yapılan işlerden birisidir.

* Bu salonda bulunan gençlik kitlesinin oynanan oyunun farkında olan büyük kitlenin temsilcisi olduğunu biliyorum. Onlar ne yaparsa yapsınlar biz terör ve terör siyasetine asla fırsat vermeyeceğiz. (DHA)