İstanbul'da okulların açılması ve haftanın ilk günü olması dolayısıyla özellikle Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na geçişte trafik yoğunluğu arttı.

Sabah saatlerinde Anadolu Yakası D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu'nda ayrıca 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden Avrupa Yakası'na geçişlerde yoğunluk oluştu.


Yoğunluğun zaman zaman yüzde 58'e çıktığı sabah trafiğinde özellikle D-100 Karayolu Kartal-Maltepe ile Bostancı-Göztepe kavşakları arasında, TEM Otoyolu Samandıra kavşağı ile Çamlıca Gişeler arasında da trafiğin adım adım ilerlediği görüldü.



Ana arterlerin dışında Kadıköy Bağdat Caddesi ve minibüs caddesi olarak da bilinen Fahrettin Kerim Gökay Caddesi ve bağlı sokaklarda okul servislerinin de etkisiyle trafik yoğunlaştı.



Avrupa Yakası'nda ise E-5 anayollarda trafik akıcı şekilde ilerlerken, Haramidere, Marmarapark mevkilerindeki yan yollarda, TEM Otoyolu'nun Ankara istikametindeki Avcılar gişelerinde yoğunluk yaşanıyor.



E-5 Ankara istikametinde Haliç Köprüsü'nden Zincirlikuyu mevkisine, AKOM TEM bağlantı yolu ve yer yer TEM Otoyolu ile Karaköy'den Ortaköy'e kadar sahil boyunca trafik yoğunluğu yaşanıyor.


Öte yandan okula gitmek isteyen öğrenciler ile işlerine gitmeye çalışan vatandaşlar da toplu taşıma araçlarının duraklarında yoğunluk oluşturdu.

İBB trafik yoğunluk haritasına göre il genelindeki trafik yoğunluğu, saat 09.15 itibarıyla Anadolu Yakası'nda yüzde 51, Avrupa Yakası'nda yüzde 53 olarak ölçüldü. (AA)

[old_news_related_template title="Okullar açılırken uzmanından corona virüsü uyarısı" desc="Prof. Dr. Alper Şener, okulların açılmasıyla birlikte COVID-19 olgu sayılarında ufak tefek tırmanışlar yaşanabileceğini hatırlatarak, bunun bir dalga tarzına dönmesini beklemediğini kaydetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/11/iecrop/corona-2_16_9_1662907442.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/okullar-aciliyor-prof-dr-alper-senerden-corona-virusu-mesaji-7358440/"]