CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemini düzenlediği basın toplantısında paylaştı.

"BU FERYADI KALBİ MÜHÜRLENENLER DUYMADI"

Adıyaman’da AKP’ye üye ve AKP için sandık görevlisi olmuş bir vatandaşın Mahir Ünal’ın katıldığı toplantıda ‘Açım’ diye feryat edişinin tüm Türkiye tarafından duyulduğunu belirten Öztrak, şunları söyledi;

*Bu feryadı bir tek kalbi mühürlenenler duymadı” dedi. Söz konusu kişinin yaka paça salondan dışarı atıldığını ve kameralar önünde sorgulatıldığını vurgulayan Öztrak, “Bu ses milletin sesi değil diyerek dertli çiftçimizi bir de milletten saymadılar.

*Bu ne kibir? Merhamet, masum olduğu için her kalbe misafir olmazmış. Ama ne olursa olsun milletin vekilliğini yapanlar, milletin sesini dinlemek ve duymakla görevlidir. Bugün ülkemizde açlık, işsizlik, yoksulluk partili dinlemiyor.

*Ülkede bir avuç saray yanaşması, saray beslemesi dışında kimse mutlu değil. İnsanlarımız, bir demokraside en temel hak olan fikir ve ifade özgürlüğünü kullanmaya kalksa, ‘kral çıplak’ diye feryat etse, Erdoğan şahsım yönetiminde aşağılanıyor.

"YARIN ÇOK GEÇ OLACAK"

Geçtiğimiz yıl bu zamanlar bir çuval üre gübresinin 93 lira, şimdilerde ise bir çuval gübrenin fiyatının 650 lira civarında olduğunu belirten Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü;

*Üre gübresinin fiyatı geçen yıla göre yüzde 600 artmış. Bu zamlar, çiftçimizin hangi partiden olduğunu ayırmıyor. Çiftçilerimizin alayını ezip geçiyor. Ama Erdoğan Aydın’da çiftçiye bir yandan ‘Ekmedik yer bırakmayın’ diye talimat veriyor.

*Diğer yandan 'Gerekirse tarımsal destekleri artıracağız’ diyerek suya yazı yazıyor. Erdoğan durumun ya farkında değil ya da çiftçinin halini umursamıyor. Kurbanın gözü patladı. Çiftçinin desteğe bugün ihtiyacı var.

*Yarın çok geç olacak. Böyle giderse Türkiye önümüzdeki aylarda korkunç bir gıda krizi yaşayacak.

"ERDOĞAN DURMASIN, BELEDİYELERİMİZİ KISKANMAYA DEVAM ETSİN..."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin metro alımının 2022 Yılı Yatırım Programı'nda yer almamasıyla ilgili Öztrak, şunları söyledi;

*Proje hazır, finansman hazır, her şey hazır ama Erdoğan şahsım hükümetinin bakanları imza atmıyor. Projeler yatırım programına alınmıyor.

*Bunun sebebi bellidir. Sarayın, İstanbul ve diğer büyükşehir belediyelerini kaybetmesinin kıskançlığı, mızıkçılığı, hazımsızlığıdır. Saray ne yaparsa yapsın, belediyelerimiz Erdoğan şahsım hükümetinin çıkardığı tüm engelleri aşacaktır.

*Bizim belediyelerimiz, sarayın siyasi kini ve hazımsızlığıyla vatandaşlarımızı cezalandırmasına izin vermeyecektir.

*Erdoğan durmasın, belediyelerimizi kıskanmaya devam etsin. Vatandaşa nasıl hizmet edilir bizi izlesin.

CHP Sözcüsü Öztrak’ın açıklamalarının devamından öne çıkanlar şöyle;

AÇIM, İŞSİZİM FERYATLARI AK PARTİ TOPLANTILARINDAN YÜKSELİYOR

*Erdoğan, sebep olduğu ekonomik krizi, yalan rüzgârıyla savuşturabileceğini sanıyor. Ama vatandaşta bıçak kemiği deldi, geçti. Zamlar, işsizlik milletimizi eziyor. Milletin hali, mecali kalmadı. “Açım”, “işsizim” feryatları, artık AK Parti toplantılarından yükseliyor. Yurttaşlarımızın ellerinde, bir canları kaldı. Onunla da, Erdoğan’a ve Şahsım Hükümetine ihtarname çekiyorlar.

"BAŞKA ÜLKELER DESTEK, SARAY BORÇ VERDİ"

*İşte en son, Eskişehir’de bir kahveci esnafımız, 28 yaşındaki bir gencimiz, Özgür Pehlivan… Salgın döneminde aldığı borçların altından kalkamamış. Saray yapımı ekonomik kriz, bu gencecik evladımızı hayattan bezdirmiş.

*Ömrünün baharında aramızdan koparıp almış. Erdoğan’ı daha salgının ilk dalgasında uyarmıştık. “Amerika’sı, Almanya’sı, İngiltere’si ne yapıyorsa, siz de aynını yapın, gerekiyorsa parayı basın, millete destek verin!” dedik.

*Salgında; ABD milli gelirinin yüzde 26’sını, İngiltere milli gelirinin yüzde 19’unu, Almanya milli gelirinin yüzde 15’ini, doğrudan gelir desteği olarak, vatandaşlarına dağıttı. Ama Erdoğan, bizim sesimizi kulak asmadı, vatandaşın feryadını duymadı.

*Onun yerine millete IBAN numarası atıp para istedi. Başka ülkeler gibi esnafa, zarar gören tüm kesimlere bütçeden destek vermek yerine, milli gelirimizin yüzde 10’u kadar, millete kredi verdi.

"ORTA DİREK ÇÖKERSE TOPLUM ÇÖKER"

*Gelişen ve yükselen ekonomiler liginde, vatandaşlarını krizde en fazla borca batıran yönetim, Erdoğan Şahsım Hükümeti oldu. Erdoğan zaten şahsım rejimiyle, devleti yönetilemez hale getirmişti. Ülkenin rezervlerini eriterek, milleti borca batırarak, ekonomiyi krize sokmuştu. Bunların üzerine, salgında daha fazla borç vererek, sorunları örtmeye kalkınca, büyük bir buhrana sebep oldu.

*Mızrak artık çuvala sığmıyor. Gerçekler gizlenemiyor. Bu ülkenin orta direği esnaftır. Bütün dünyada da bu böyledir. Onun için gelişmiş ülkeler, pandeminin başında esnaflarına; “Al sana borç, bununla idare et” demediler.

*Koca koca ülkeler, esnaflarına; “Salgında ne kaybettiysen, ben hepsini bütçeden telafi edeceğim merak etme” dediler ve parayı da verdiler. Neden? Çünkü bu ülkeler, orta direk çökerse, tüm toplumun çökeceğini çok iyi biliyorlardı. Anlaşılan bu gerçeği, bir tek Erdoğan bilmiyor. Çünkü bizim ülkemizde de yöneticiler her zaman bu gerçeği bilmişlerdi.

"ESNAF ZAM YAPMAYA UTANIYOR, ERDOĞAN UTANMIYOR"

*Şimdi Erdoğan, borca batırdığı yetmezmiş gibi, fahiş zamlarlada, esnafımıza yüklendikçe yükleniyor. Esnafa işkence yapıyor. Daha düne kadar dükkânına, 4.000-4.500 lira elektrik faturası gelen esnaf, bugün 7.000-7.500 liralık elektrik faturalarıyla karşılaşınca, ne yapacağını şaşırdı. Esnaf; “Ben sattığım kahveye zam yapmaya utanıyorum. Ama bana bu faturayı gönderenler, hiç utanmıyor” diyor, feryat ediyor.

*Erdoğan, yeme-içme ve eğlence mekânlarını, tamamen gözden çıkarmış. Zamlardan sonra, bu mekânların işleri yeniden çakıldı. Erdoğan ve şürekâsı, millette yiyecek, içecek, eğlenecek hal bırakmadı. Peki bu mekânlar nasıl ayakta duracak? Millet artık bırakın eşiyle dostuyla, dışarıda bir yemek yemeyi ve eğlenmeyi, evindeki tencereyi nasıl kaynatacak, kara kara onu düşünüyor.

"BU ZAMLARI DIŞ GÜÇLER DEĞİL ERDOĞAN YAPTI"

*Bir ürünün vergisi onun toplam ederinden daha fazla olabilir mi? Devlet bir gecede kendi fiyatını belirlediği mallara, iki katından daha fazla zam yapmaz. Bunun adı olsa olsa haraç olur. Milletten haraç almak da, siyasi eşkıyalıktır.

*Yılbaşı gecesi yapılan zamlar, siyasi eşkıyalığın daniskasıdır. Yüzde 25 doğal gaz zammını, yüzde 127’ye varan fahiş elektrik zamlarını, akaryakıt zamlarını, zincir marketler yapmadı. Stokçular yapmadı. Dış güçler yapmadı.

*Üst akıl yapmadı. Bu zamları Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Erdoğan, “faiz sebep, enflasyon sonuç” dedi. Faizleri baskıyla indirdi. Doları kasten köpürttü. Enflasyonu azdırdı. İpin ucunu elinden kaçırdı. 20 Aralık Finansal Kumpasıyla da kendi hatasının faturasını millete kesti.

"ŞİMDİLERDE FAİZ, ENFLASYON DEMEZ OLDU"

*Şimdilerde Erdoğan; “Faiz sebep, enflasyon sonuç” sözlerini, ağzına hiç almıyor. Demek ki, amaç hâsıl oldu. Sonunda Türkiye’nin en acımasız servet transferini, bir gecede yaptı. Bu kumpasta, Merkez Bankası’nın arka kapısından satılan 9 milyar dolar, VİOP’ta yapılanlar, bunlar unutulmayacak. Bunların hesabı mutlaka sorulacak.

"DOLAR İNİYOR ZAM, ÇIKIYOR YİNE ZAM"

*Erdoğan bu kumpasın tüm yükünü, zamla, zulümle milletin sırtına bıraktı. Dolar iniyor, çıkar ama faturayı ödeyen hep milletimiz oluyor. Sabahtan akşama kadar akaryakıta zam, diğer ürünlere zam. Türkiye, Erdoğan yönetiminde, yüzde 36’lık tüketici enflasyonuyla, dünyada enflasyonun şampiyonlar ligine girdi.

"ZAMLARIN BABASI ERDOĞAN"

*Ülkedeki bu enflasyonun babası Erdoğan’dır. Ülkemizin değerli akademisyenleri, oturup hesaplamışlar. Yüzde 36’lık tüketici enflasyonunun, sadece 9 puanı yurtdışından geliyor. Geriye kalan 27 puanı tamamen Saray yapımı, yani içeriden, Recep Tayyip Erdoğan’ın beceriksizliğinden kaynaklanıyor.

*Enflasyondaki yüzde 27’lik köpüğün sahibi, bizzat Erdoğan. Sonra bu beceriksizliğin üstünü örtmek için, “ABD’de enflasyon felaket, Avrupa’da da aynı” diyor. Erdoğan’ın kendisine dert ettiği, ABD’deki enflasyon yüzde 7, Avrupa’daki enflasyon ise yüzde 5.

*Kendisinin yönettiği ülkemizde ise, tüketici enflasyonu yüzde 36, üretici enflasyonu yüzde 80. Hani soruyorlarmış ya diğerlerinin toplamı mı diye... Onlara bir kere daha buradan söyleyelim. Toplam moplam değil bu bizdeki enflasyon.

"SEBEP OLDUĞU ENFLASYON..."

*Erdoğan’ın gözyaşı döktüğü ABD’de, kişi başına düşen gelir 63 bin 413 dolar. Avrupa’da kişi başına düşen gelir 34 bin 149 dolar. Türkiye’de ise, kişi başına gelir 8 bin 597 dolar. Tablo açık, net; Türkiye’deki enflasyon, ABD’dekinin tam 5 katı, Avrupa’dakinin 7 katı.

*Ama Türkiye’de kişi başına gelir, ABD’nin yedide biri, Avrupa’nın da dörtte biri… Erdoğan, paramızı pul etmiş, mallarımız kelepir olmuş. Bu milletin evlatlarını, “Öz yurdunda garip, öz vatanında parya” etmiş. Sonra da çıkıyor Amerika’ya, Avrupa’ya ağıt yakıyor.

*İktidarım diyorsan, bahane değil, çare üreteceksin. Muktedir olacaksın. Olamıyorsan da çekip gideceksin. Erdoğan, Amerikalıya, Avrupalıya üzülmeyi bıraksın, milletimizin derdine çare bulsun.

"GEÇİNEMİYORUZ DİYENE 18 BİN LİRA CEZA"

*Bugün ülkemizde açlık, işsizlik, yoksulluk, o partili, bu partili dinlemiyor. Ülkede bir avuç saray yanaşması, Saray beslemesi dışında kimse mutlu değil. İnsanlarımız bir demokraside en temel hak olan, “Fikir ve ifade özgürlüğünü” kullanmaya kalksa, “Kral çıplak” diye feryat etse, Erdoğan şahsım yönetiminde, ya aşağılanıyor, ya da olmadık gadre uğruyor.

*“Geçinemiyoruz, zamları geri alın” pankartı astı diye, Eskişehir Halkevine, 18 bin liralık idari para cezası yazdılar. Zamları yapanda hiç kabahat yok. Ama “Zamları geri alın” diye yazanda kabahat çok. Tam bir Erdoğan zulmü… Yaptığınız zamlar ortada, milletin geçinemediği de ortada.

"VATANDAŞA CİMRİ, YANDAŞA CÖMERT"

*Erdoğan, çiftçiye destek verirken cimri, ama bir avuç yandaş ve zengine alabildiğince cömert… Zenginin mevduatına, Hazine’nin sırtından kur garantili destek, “Kura endeksli TL dedik, bütün oyunları boz.

HDP'Lİ VEKİL AÇIKLAMASI

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan CHP'li Öztrak, öldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezleke görüşmesiyle ilgili partisinin tutumunun sorulması üzerine, "Geçen hafta zaten tutumumuzu çok net ifade etmiştim. 'Terör kırmızı çizgimizdir' diyerek gereğini de yapacağımızı söylemiştim. Biz CHP olarak elinde silahla poz veren bir teröristle yan yana fotoğraf çektirmeyi asla kabul edemeyiz. Gereğini yaparız" dedi.

[old_news_related_template title="İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'yatırım' tepkisi: Kimse engelleyemeyecek" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'a alınacak yeni metrobüs ve yapılacak olan yeni metronun finansına onay vermemesine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan tepki geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/16/iecrop/imamoglu-dha_16_9_1642359708.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/imamoglundan-erdogana-yatirim-tepkisi-6892297/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan: Bu milletin paraları onların cebine girmemeli" desc="'Darbeler ve Demokrasi' söyleşisinde açıklamalarda bulunan Erdoğan, 'Dün Menderes'i hedef alanlar bugün bize saldırıyor. Milletimizin desteğiyle son 20 yılda ülkemize kazandırdığımız güçlü altyapı sayesinde bu alçak oyunu bozacak döneme geldik' dedi. HDP'li Semra Güzel'le ilgili de Erdoğan, '14 kişi onunla beraber olan var, süratle dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili adım atıldı. Bu parlamento ve bu milletin paraları onların cebine girmemeli' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/16/iecrop/erd_16_9_1642355147.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/erdogan-bu-milletin-paralari-onlarin-cebine-girmemeli-6892218/"]