Suriye’nin kuzeyindeki Ayn El Arab (Kobani) genel saha sorumlusu olan ve aynı zamanda terörist elebaşı ‘Mazlum Kobani’ kod adlı Ferhat Abdi Şahin’in yardımcılığını yapan, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığına bağlı birliklerle IŞİD’e karşı ortak operasyonlarda yer alan Bilal Karakuş’un Mayıs ayında Suriye sorumluluğundan ayrılarak tekrar terör örgütü PKK’nın silahlı kolu HPG saflarında sorumlu düzeyde yer aldığı belirlendi.

OPERASYONLA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Teröristin Irak’ın kuzeyindeki Duhok vilayetinin Amediye İlçesi kırsalındaki Gara Dağına geçiş yaptığı bilgisi üzerine harekete geçen istihbarat birimleri teröristi 17 Temmuz günü düzenlenen özel bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

1993 yılından beri terör örgütü PKK’nın dağ kadrosunda sorumlu düzeyde faaliyet yürüten terörist Karakuş, terör örgütü PKK’nın silahlı kanadının da sözde Komuta Konseyi üyesiydi.

Erzurum, Tunceli, Sivas, Tokat, Gümüşhane, Giresun, Amasya, Ordu kırsalında çok sayıda kanlı saldırılarda bizzat yer almak suçundan hakkında “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek, patlayıcı madde imal etmek, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, kamu malına zarar vermek” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle daimi arama kararı bulunuyordu.



TUNCELİ, KARADENİZ KIRSALINDA KANLI SALDIRILARA KATILDI

Tunceli kırsalında dönemin sözde Dersim Saha sorumlusu ‘Parmaksız Zeki’ kod adlı Şemdin Sakık liderliğindeki grubun içinde yer aldığı ve Aliboğazı, Mıhtaşı, Kutuderesi, Geyiksuyu, Ahpanos Vadisi, Kâhperi, Çiçekli, Bali Deresi, Dinar Deresi, Zağge, Karaoğlan, Kızılmescit ile Mervan Vadisi’nde aralarında asker, polis, korucu, sivillerin de yer aldığı 43 kişinin hayatını kaybettiği bombalı, mayınlı ve silahlı saldırılarda bizzat katılmaktan arandığı bildirildi.

REŞADİYE ŞEHİTLERİNİN KATİLİ ÇIKTI

Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın yakalanmasından sonra Tunceli’den beraberindeki bir grup teröristle Kuzey Irak’a geçen terörist 2003 yılında bu kez sınırdan sızarak Diyarbakır-Bingöl kırsalındaki Akdağlar bölgesine sorumlu olarak gönderildi.

Daha sonra Karadeniz, Tunceli, Sivas kırsalına geçiş yapan terörist 2010 yılına kadar buradaki kanlı baskınları organize etti.

Teröristin 7 Aralık 2009’da Tokat’ın Reşadiye İlçesi Sazak Köyü kırsalında domuz avına çıkmış köylü kılığında askeri araca pusu kurularak Astsubay Harun Arslanbey ile erler Onur Bozdemir, Kemal Bide, Ferit Demir, Yakup Mutlu, Cengiz Sarıbaş ile Fatih Yonca’nın şehit edildiği saldırıda yer aldığı öğrenildi.



DÜŞEN UÇAĞI 'BEN DÜŞÜRDÜM' YALANIYLA SORGULANDI

Teröristin 2012 yılında Hakkari Çukurca’nın karşısındaki Metina Vadisi’nde düşen bir keşif uçağını kendisinin düşürdüğü şeklinde terör örgütünün üst yapılanmasına rapor yazdığı, ancak uçağın teknik bir arızadan kaynaklı düştüğünün anlaşılması üzerine terörist elebaşlarından Duran Kalkan tarafından bölge sorumluluğundan alınarak pasif göreve çekildiği, ardından da Suriye’nin kuzeyine gönderildiği bildirildi.

26 TERÖRİSTİN TEŞHİS VE İFADELERİNDE ADI GEÇİYOR

2018-2022 arasında terör örgütünün işgali altındaki Suriye’nin kuzeyinde TSK ve IŞİD’li teröristlerle çok sayıda çatışmalarda yer alan teröristin Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı harekatlarında Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı ağır silahlarla gerçekleştirilen saldırıların emir ve talimatını verip planlamasını yaptığı bildirildi.

Suriye ve Irak’ın kuzeyinde yakalanan veya güvenlik güçlerine teslim olan 26 teröristin teşhis ve itiraflarında adı geçen terörist Bilal Karakuş’un bu operasyonlarda 5 kez yaralandığı ve tedavi gördükten sonra tekrar terör örgütü saflarında yer aldığını belirttiler.

[old_news_related_template title="MSB: Irak'ın kuzeyinde 2 PKK'lı etkisiz hale getirildi" desc="Milli Savunma Bakanlığı'nca Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 2 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/17/resim7_20332816.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/son-dakika-msb-irakin-kuzeyinde-2-pkkli-etkisiz-hale-getirildi-7528692/"]