Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Zafer Mat, dün akşam saatlerinde operasyon sırasında şüpheli Burhan B.'nin kaçmasını önlemek için yan binanın yaklaşık 5 metre yüksekliğindeki istinat duvarına çıktı.

Polislerin geldiğini gören şüpheli, bu sırada çevrede bulduğu sert bir cisim fırlattı. Kafasından darbe alan polis memuru Zafer Mat, duvarın üzerinden düşerek ağır yaralandı.

ŞEHİT OLDU

Hastaneye kaldırılan polis memuru Zafer Mat, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şüpheli Burhan B. ise yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheli adliyeye sevk edildi.

ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Savcılıkta ifadesinin alınmasının ardından Burhan B. tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Şüpheli Burhan B. mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)


[old_news_related_template title="Şehit polise memuru için tören düzenlendi" desc="Görev başında şehit olan polis memuru Zafer Mat için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törenin ardından şehit polisin cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Yozgat'a uğurlandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/24/iecrop/resim6_20327565_16_9_1650801105.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/sehit-polise-memuru-icin-toren-duzenlendi-7094603/"]