Prof. Dr. Naci Görür, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda "Deprem uzmanı diye bir şey olamaz" dedi.

"DEPREM ÇOK DİSİPLİNLİ BİR KONUDUR"

Naci Görür, mesajlarında şu ifadelere yer verdi:

* Arkadaşlar, bir kez daha şu deprem totodan söz edeceğim. Deprem çok disiplinli bir konudur.

* Depremin tüm yönlerini anlamak için jeoloji, jeofizik, fizik, jeokimya, termo-dinamik, mekanik, matematik, istatistik, gibi bilim dallarına gereksinme var.

* Bir kimsenin tüm bu bilim dallarına hakim olması mümkün değil. Onun için deprem çok sayıda bilim dalı uzmanları tarafından araştırılıyor.

* Onun için deprem uzmanı diye bir şey olamaz. Bu vasıf bizim medya tarafından icat edildi. Birçok arkadaş bu ünvana itiraz ettik ama başarılı olamadık.

* Bu bilgiden sonra, doğru dürüst eğitimi bile olmayan kimi insanların ortaya çıkıp deprem tahmincisi, deprem uzmanı oyunu oynamasının ne kadar gülünç bir zavallılık olduğunu anlıyor musunuz?

[old_news_related_template title="Siirt'te 3.2 büyüklüğünde deprem! Son depremler..." desc="Merkez üssü Siirt merkeze bağlı Koçlu köyünde 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Son depremler hakkındaki tüm bilgiler Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından paylaşılmaya devam ediyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/22/iecrop/deprem-1shutterstoc_16_9_1645531554.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/siirtte-3-2-buyuklugunde-deprem-son-depremler-6967777/"]