Yoğun kar yağışı nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi ve pist temizleme çalışmaları nedeniyle inişi için bekleyen uçaklar havada bir süre tur attı. Yakıt kritiğine giren en az  10 uçağın İzmir ve Ankara'ya yönlendirildi öğrenildi.

Pegasus Havayolları'nın Hannover ve Viyana uçakları Ankara Esenboğa Havalimanı'na, Buta Airlines'ın Bakü, Anadolujet'in Zürih ve Pegasus Havayolları'nın Köln ve Cenevre seferlerinin de İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na yönlendirildiği öğrenildi.

SEFER SAYISI AZALTILDI

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapılan açıklamada, "Yurt genelinde ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda beklenen olumsuz meteorolojik koşullar nedeniyle, Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlarında 20.03.2022 tarihinde azaltma yapılacaktır. Tüm yolcuların uçuşları ile ilgili son durumu, ilgili hava yolunun internet siteleri ve çağrı merkezlerinden takip etmesi rica olunur" denildi.

THY SEFERLERİ İPTAL ETMİŞTİ

Türk Hava Yolları (THY) ise 19 - 20 Mart tarihlerinde beklenen hava muhalefeti nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı/varışlı bazı seferlerini iptal etmişti.

[old_news_related_template title="Birçok il için kuvvetli kar yağışı uyarısı! İşte son hava durumu tahmini" desc="Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu, İstanbul, Kocaeli ve Yalova çevreleri ile Bursa, Balıkesir ve Kastamonu'nun kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar beklendiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/19/iecrop/kar-23_16_9_1647713385.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/bircok-il-icin-kuvvetli-kar-yagisi-uyarisi-iste-son-hava-durumu-tahmini-7022011/"]