Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Rusya-Ukrayna arasındaki gerilime ilişkin açıklamada bulundu.

“FİLLER TEPİŞİYOR, ÇİMEN EZİLİYOR”

İki ülke arasındaki gerilimi artıran, Rusya’yı Ukrayna’ya karşı ‘kışkırtan’ ve ‘müdahaleye zorlayanın’ ABD olduğunu ifade eden Sarıgül, şunları söyledi:

* Türkiye, Rusya ve ABD arasında seçim yapmak zorunda değildir. Türkiye, tavrını Ukrayna’nın NATO’ya üye olmasına karşı çıkarak göstermelidir.

* Ukrayna halkının NATO üyesi olmak gibi bir talebi de yok. Halk geçim derdindedir. ABD ve Rusya çarpışıyor olan Ukrayna halkına oluyor.

* Filler tepişiyor, çimen eziliyor. NATO genişlemekten vazgeçmelidir. Nereye kadar genişleyecek?

[old_news_related_template title="Almanya: Rusya'nın sözlerine değil eylemlerine ihtiyacımız var" desc="Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İspanyol mevkidaşı Jose Manuel Albares ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Rusya-Ukrayna arasındaki gerilime değinerek, “Rusya'nın sözlerine değil eylemlerine ihtiyacımız var” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/15/iecrop/almanya-iha_16_9_1644942475.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/almanya-rusyanin-sozlerine-degil-eylemlerine-ihtiyacimiz-var-6954867/"]