Şehit Piyade Astsubay Yusuf Ataş'ın vasiyetini içeren videodaki ifadeler dikkat çekti. Videoda Şehit Yusuf Ataş'ın "Benim vasiyetim. Hayattan en çok istediğim şey, bir tane kız çocuğum olsun istiyorum. Eğer ölürsem bir tane lösemili kız çocuğunun hayatı boyunca tüm masraflarını karşılayın. Benim vasiyetim budur. Bir de bayramda gidin annemim babamın elini öpün" ifadeleri LÖSEV'i harekete geçirdi. Videonun ortaya çıkması üzerine Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından bir paylaşım yapıldı.



LÖSEV sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Vatan için gözünü kırpmadan şehitlik mertebesine yükselirken lösemili çocuklarımızı kalbinde taşıyan Mehmetçiğimizin vasiyetini yerine getirmek boynumuzun borcudur. Pençe - Kilit operasyon bölgesinde şehit düşen Astsubay Yusuf Ataş'a Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı dileriz" ifadelerini kullandı.



MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

Piyade Astsubay Yusuf Ataş (21), Pençe-Kilit operasyon bölgesinde dün şehit düştü. Yusuf Ataş'ın naaşı bugün memleketi Elazığ'a getirildi. Askeri uçakla Elazığ Havalimanı'na getirilen Ataş'ın naaşı, meslektaşları tarafından omuzlanarak cenaze aracına taşındı.

MESLEKTAŞLARININ OMUZLARINDA TAŞINDI

Havalimanında yapılan karşılamaya Vali Ömer Toraman, 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Evren, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, AKP İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, MHP İl Başkanı Semih Işıkver, STK temsilcileri, şehidin ailesi, askeri personel ve polisler katıldı.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Karayolu ile Kovancılar ilçesine götürülen şehit Ataş'ın öğlen namazını müteakip son yolculuğuna uğurlanacağı bildirildi.

Kovancılar Belediyesi önünde düzenlenen törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu.

İl Müftüsü Selami Aydın'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından dua okundu.

Şehidin annesi Nejla ve babası Necat ile kardeşleri tabuta sarılarak, gözyaşı döktü. Baba daha sonra çocuklarına "Ağlamayın, vatan sağ olsun." dedi.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpay, Vali Toraman ve diğer protokol üyeleri aileye başsağlığı diledi.

[old_news_related_template title="Pençe-Kilit operasyonundan acı haber: 1 asker şehit oldu" desc="Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristler tarafından açılan taciz ateşi sonucu ağır yaralanarak hastaneye sevk edilen Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş'ın (21) şehit olduğunu duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/01/iecrop/sehit-55_16_9_1664659122.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/pence-kilit-operasyonundan-aci-haber-1-asker-sehit-oldu-7394710/"]

[old_news_related_template title="Üç askerimizi şehit ettikleri yerde 4 yıl sonra öldürüldüler" desc="Diyarbakır’ın Dicle ilçesi Görese Dağı'nda öldürülen üç teröristten birinin 1 milyonluk turuncu listede aranan 'Dicle' kod adlı Hacer Sucin, diğerinin de 500 bin liralık Gri listede aranan 'Adar' kod adlı Hatice Ay olduğu ortaya çıktı. Teröristlerden Hacer Sucin’in Dicle’de 4 yıl önce 3 askerin şehit edildiği, 5’inin yaralandığı saldırının faillerinden olduğu ve askerlerin şehit edildiği köyde öldürüldüğü bildirildi. Cudi Dağında öldürülen iki teröristten birinin de 500 bin liralık Gri listede aranan Emrah Duman olduğu tespit edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/24/iecrop/teror_16_9_1664007178.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/uc-askerimizi-sehit-ettikleri-yerde-4-yil-sonra-oldurulduler-7381245/"]