İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in basın danışmanı Murat İde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Akşener’in Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’a 55 bin lira tazminat ödediğini belirtti.

“HELAL YEMEYİ GÖZE ALAMAMIŞLAR PARAYI TÜRGEV'E BAĞIŞLAMIŞLAR”

Akşener’in parayı gönderirken, "Benim param helaldir. Biraz da helal yesinler" şeklinde not iliştirdiğini duyuran İde, “Helal yemeyi göze alamamışlar. Parayı TÜRGEV'e bağışlamışlar.” diyerek Erdoğan'ın Avukatı Hüseyin Aydın’ın konuyla ilgili basın duyurusunu paylaştı.

Duyuruda şöyle denildi:

“İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 06.03.2019 tarihinde Denizli ilinde ve 07.03.2019 tarihinde Aydın ilinde yaptığı konuşmalarında ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın muhalefet partileri seçmenlerini terörist olarak itham ettiğine dair’ iddiasını da içeren bir kısım gerçek dışı iddia ve isnatlarda bulunmuştur.

* Söz konusu konuşmalar nedeniyle Meral Akşener aleyhine Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde manevi tazminat davası açılmış, yargılama neticesinde de 40.000,00-TL tazminata hükmedilmiştir. Yerel Mahkeme kararı aleyhine yapılan istinaf başvurusu Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 25. Hukuk Dairesi’nin kararıyla esasen reddedilmiştir.

* Bunun üzerine manevi tazminat olarak Meral Akşener’den asıl alacak ve ferileyirle birlikte tahsis edilen tutardan 55.000,00-TL Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV), bağışlanmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla arz ederiz.”

[old_news_related_template title="Akşener: Hiçbir ahlaksız yumruk bizi hakkın ve hakikatin yolundan ayıramayacak" desc="TBMM Genel Kurulu'ndaki yumruklu saldırı sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ü hastanede ziyaret eden Meral Akşener, 'Gazi Meclisimizde millet iradesine ve partimize yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyorum. Hiçbir ahlaksız yumruk bizi hakkın ve hakikatin yolundan ayıramayacak!' açıklamasında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/06/aksener-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/aksener-hicbir-ahlaksiz-yumruk-bizi-hakkin-ve-hakikatin-yolundan-ayiramayacak-7520005/"]