Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Mumcular Mahallesi ile Bahçeyaka Mahallesi arasındaki zeytinlik tarım arazilerinde başladığı iddia edilen yangın şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla yayıldı.



Önce köylülerin müdahale ettiği yangına ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait 8 arazöz ile 50 orman işçisi ve üç helikopter müdahale etti.

Yangını söndürme çalışmaları devam ederken bölgeye traktör ve kamyonlarla su taşınmaya başlandığı iş makinalarının bölgeye sevk edildiği belirtildi. Büyüyen yangın için Milas ve Yatağan’dan orman ekiplerinin yola çıktığı belirtildi.



YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI


Bodrum’un Mumcular Mahallesi ile Bahçeyakası Mahallesi arasında saat 15.00 sıralarında başlayan orman yangını kontrol altına alındı. Yangına 7 uçak, 7 helikopter, 21 arazöz, 10 su tankeri ve traktör ile 3 dozer ve 100’e yakın orman işçisi ve köylü müdahale etti.

Yangında yaklaşık 1 hektarlık tarım 7 hektarlık ormanlık alan zarar gördü. Yangında soğutma çalışmalarının devam ettiği bölgede şiddetli rüzgarın bulunduğu açıklandı. Jandarma yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma başlattı.

[old_news_related_template title="Yangın çıkarıp, selfie çekmiş" desc="Muğla'nın Ortaca ilçesinde, turistlik mahalle Dalyan'da önceki gün çıkan sazlık yangını ile ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden Davut A.'nın yangını çıkardıktan sonra selfie çektiği ortaya çıktı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/10/iecrop/2-1_16_9_1654840277.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/yangin-cikarip-selfie-cekmis-7185296/"]